Βρετανία: Σε κίνδυνο τα Χριστουγεννιάτικα δώρα εξαιτίας έλλειψης οδηγών

Βρετανία: Σε κίνδυνο τα Χριστουγεννιάτικα δώρα εξαιτίας έλλειψης οδηγών

Οι ελλείψεις σε οδηγούς και προϊόντα συνεχίζουν να «τυραννούν» την Βρετανία, θέτοντας πλέον σε κίνδυνο ακόμη και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μετά το Brexit, οι καθυστερήσεις στις παραδώσεις των προϊόντων έχει γίνει καθημερινότητα, δημιουργώντας στη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μεγάλους «πονοκεφάλους».

Το πρόβλημα βέβαια, δεν είναι μόνο βρετανικό. Εξαιτίας της πανδημίας, υπάρχουν μεγάλα «μποτιλιαρίσματα» στα δίκτυα των ναυτιλιακών μεταφορών αλλά και ελλείψεις προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.

Στη Βρετανία όμως το πρόβλημα έχει ενταθεί, αδειάζοντας κυριολεκτικά αρκετά ράφια των σούπερ μάρκετ ενώ οι έμποροι τονίζουν πως δεν θα είναι διαθέσιμα ορισμένα δώρα των Χριστουγέννων. Ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των διαθέσιμων χριστουγεννιάτικων δώρων.

Ο ένοχος για την όλη κατάσταση είναι το Brexit και η ξενοφοβία που το προκάλεσε. Αυτό διότι οι οδηγοί δεν ήταν βρετανικής καταγωγής αλλά προέρχονταν από την ανατολική Ευρώπη. Η αλλαγή του μεταναστευτικού καθεστώτος με το Brexit οδήγησε τους περισσότερους από αυτούς στην απομάκρυνση τους από την χώρα. Έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει την τρέχουσα έλλειψη οδηγών.

Μετά την έξοδο των μεταναστών από την χώρα, δημιουργήθηκαν μεγάλες ελλείψεις ακόμη και στα καύσιμα. Έτσι η κυβέρνηση ανέπτυξε εκατοντάδες στρατιώτες-οδηγούς για να τιθασεύσει την κατάσταση.

Πάντως, το πρόβλημα παραμένει, και η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει πέντε χιλιάδες προσωρινές βίζες σε εργαζόμενους από την ηπειρωτική Ευρώπη. Ωστόσο, οι Πολωνοί φαίνεται να μην ελκύονται από την πρόταση των βρετανών αφού ο μισθός σύμφωνα με τους ίδιους είναι χαμηλός. Μέχρι στιγμής μόλις 20 αιτήσεις εργαζομένων έχουν γίνει δεκτές από τη Βρετανία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter