Βρετανία: Σοβαρές καταγγελίες για εκβιασμούς από υπουργούς προς βουλευτές που εναντιώνονται στον Τζόνσον

Βρετανία: Σοβαρές καταγγελίες για εκβιασμούς από υπουργούς προς βουλευτές που εναντιώνονται στον Τζόνσον

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Γουίλιαμ Ραγκ ισχυρίστηκε ότι υπουργοί, επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων και σύμβουλοι της κυβέρνησης εκφόβισαν και προσπάθησαν να εκβιάσουν ορισμένους συναδέλφους τους στη Βουλή που είναι επίφοβοι ότι μπορεί να αντιταχθούν στον Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας ακόμα ότι αυτό μπορεί να είναι ζήτημα αστυνομικής έρευνας.

Ο Γουίλιαμ Ραγκ προεδρεύει της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων (PACAC), η οποία εξετάζει το έργο της κυβέρνησης και της δημόσιας διοίκησης, είπε ότι οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων είχαν απειλήσει να αποσύρουν τη χρηματοδότηση από τις εκλογικές περιφέρειες των βουλευτών που αντιτίθενται στον Τζόνσον, πράγμα παράτυπο καθώς τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από τα δημόσια ταμεία. Ο Κρίστιαν Γουέικφορντ, ο βουλευτής που πρόσφατα αποσκίρτησε από τους Συντηρητικούς για να πάει στους Εργατικούς, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για την άσκηση αθέμιτης πίεσης από μέλη της κυβέρνησης.

Μιλώντας κατά την έναρξη της ακρόασης του PACAC, στην οποία συμμετείχαν ο Στιβ Μπάρκλεϊ, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, και ο Άλεξ Τσίσολμ, ο ανώτερος δημόσιος υπάλληλος του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου, ο Ραγκ είπε ότι πιστεύει ότι οι ενέργειες παραβιάζουν τον υπουργικό κώδικα.

Σοβαρές καταγγελίες

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου αντιμετώπισαν πιέσεις και εκφοβισμούς από μέλη της κυβέρνησης λόγω της δηλωμένης ή εικαζόμενης επιθυμίας τους για ψήφο μη εμπιστοσύνης στην κομματική ηγεσία του πρωθυπουργού», είπε ο Ραγκ.

«Επιπλέον, οι αναφορές σε εμένα και σε άλλα μέλη του προσωπικού στην Ντάουνινγκ Στριτ, που κάνουν λόγο για ειδικούς συμβούλους, υπουργούς της κυβέρνησης και άλλους που ενθαρρύνουν τη δημοσίευση ιστοριών στον Τύπο που επιδιώκουν να φέρουν σε δύσκολη θέση όσους υποπτεύονται ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό είναι απαράδεκτες».

«Ο εκφοβισμός ενός βουλευτή είναι σοβαρή υπόθεση», πρόσθεσε. «Επιπλέον, οι αναφορές για τις οποίες γνωρίζω φαίνεται να συνιστούν εκβιασμό. Ως εκ τούτου, θα ήταν γενική συμβουλή μου στους συναδέλφους να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και στον Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Και είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσουν μαζί μου ανά πάσα στιγμή».

Ο Ραγκ ζήτησε από τον Μπάρκλεϊ και τον Τσίσολμ να μεταφέρουν τις ανησυχίες του στους υπουργούς και τη δημόσια διοίκηση, κάτι που είπαν ότι θα έκαναν. Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε στον Guardian ότι: «Δεν γνωρίζουμε κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τους σαφώς σοβαρούς ισχυρισμούς. Εάν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, θα τα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter