Βρετανία: Στο στόχαστρο παρακολούθησης ο πρίγκιπας Χάρι

Βρετανία: Στο στόχαστρο παρακολούθησης ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι κέρδισε 15 αξιώσεις στην υπόθεσή του εναντίον εφημερίδων και περιοδικών του ομίλου Mirror, για παράνομη συλλογή πληροφοριών σε ιστορίες που δημοσιεύτηκαν για αυτόν. Το τηλέφωνό του χακαρίστηκε ενώ μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρήκε ότι η χρήση πειρατείας τηλεφώνου είναι «ευρέως διαδεδομένη και συνηθισμένη» στις εφημερίδες του ομίλου Mirror.

Επιδικάστηκε αποζημίωση 140.600 λιρών και σε μια δήλωση που διαβάστηκε για λογαριασμό του Δούκα του Σάσεξ έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικηγόρος του Ντέιβιντ Σέρμπορν χαρακτήρισε την απόφαση «δικαιωτική και επιβεβαιωτική».

Υψηλό διακύβευμα

Κάλεσε επίσης την αστυνομία και τις διωκτικές αρχές να «διερευνήσουν για την άσκηση κατηγοριών κατά της εταιρείας και όσων παραβίασαν το νόμο». Το διακύβευμα ήταν υψηλό για τις εφημερίδες του ομίλου Mirror – Daily Mirror, Sunday Mirror και People – με εκτιμήσεις ότι 100 εκατομμύρια λίρες έχουν ήδη δαπανηθεί για ζημιές και νομικά έξοδα σε προηγούμενες υποθέσεις hacking.

Σε απάντηση, μια εκπρόσωπος του ομίλου Mirror είπε: «Χαιρετίζουμε τη σημερινή απόφαση που δίνει στην επιχείρηση την απαραίτητη σαφήνεια για να προχωρήσει από γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από πολλά χρόνια. Όπου σημειώθηκε ιστορική αδικοπραγία, ζητούμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη, αναλάβαμε την πλήρη ευθύνη και καταβάλαμε την κατάλληλη αποζημίωση».

Η απόφαση ορόσημο ακολουθεί την εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούνιο, όπου έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έδωσε τόσο εκτεταμένα στοιχεία στο δικαστήριο αυτοπροσώπως. Ο πρίγκιπας Χάρι είχε πει στο δικαστήριο ότι μια συνεχής παραβίαση του απορρήτου του είχε υπονομεύσει τις σχέσεις του, όπως με την πρώην φίλη του, Τσέλσι Ντέιβι, και είχε αντιμετωπίσει «παρείσφρηση και μίσος».

Οι δικηγόροι του ομίλου Mirror είχαν χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς «άγρια ​​υπερεκτιμημένους», υποστηρίζοντας ανεπιτυχώς ότι τα στοιχεία του πρίγκιπα απέτυχαν να αποδείξουν οριστικά έστω κι ένα παράδειγμα χακαρίσματος.

Ανοιχτή οδός

Η επιτυχία του πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε δεκάδες άλλους που λέγεται ότι εξετάζουν αξιώσεις.

Η αξίωση του πρίγκιπα Χάρι κατά της Mirror Group είναι μία από τις πολλές νομικές μάχες που δίνει εναντίον εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένων των Associated Newspapers και των News Group Newspapers. Είχε πολλές διαδικαστικές νομικές αψιμαχίες και αξιώσεις και αντεγκλήσεις – αλλά αυτή ήταν η πιο σημαντική απόφαση μέχρι στιγμής, με έναν δικαστή να λαμβάνει απόφαση μετά από πλήρη δίκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter