Βρετανία: Συγνώμη ζητά η αστυνομία για το «Χίλσμπορο», 34 χρόνια μετά την τραγωδία

Βρετανία: Συγνώμη ζητά η αστυνομία για το «Χίλσμπορο», 34 χρόνια μετά την τραγωδία

Επίσημα συγγνώμη από τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο το 1989, κατά την οποία 97 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους ζήτησε το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) της Βρετανίας και το Κολέγιο της Αστυνομίας.

«Η αστυνόμευση απέτυχε βαθιά σε όσους έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφή του Χίλσμπορο εδώ και πολλά χρόνια και λυπούμαστε που η υπηρεσία έκανε τόσο λάθος», είχε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας Άντι Μαρς, διευθύνων σύμβουλος του Κολλεγίου της Αστυνομίας.

«Η αποτυχία της αστυνομίας ήταν η κύρια αιτία της τραγωδίας και από τότε συνέχισαν να καταστρέφουν τις ζωές των μελών των οικογενειών. Όταν χρειαζόταν περισσότερο η ηγεσία, οι πενθούντες αντιμετωπίζονταν συχνά με αναίσθητο τρόπο και η απάντηση δεν είχε συντονισμό και επίβλεψη», πρόσθεσε.

Ο Μάρτιν Χιούιτ, πρόεδρος του NPCC, δήλωσε ότι «λυπάται βαθιά για την τραγική απώλεια ζωής και για τον πόνο που βίωσαν οι οικογένειες των 97 θυμάτων εκείνη την ημέρα».

Υπενθυμίζεται πως ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας ήταν η χειρότερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της Βρετανίας, όταν 96 οπαδοί της Λίβερπουλ συμπιέστηκαν μέχρι θανάτου σε ένα κατάμεστο και περιφραγμένο χώρο στην κάτω κερκίδα. Άλλο ένα άτομο πέθανε τον Ιούλιο του 2021, καθώς είχε υποστεί σοβαρή και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη.

Διαβάστε επίσης:

Χίλσμπορο: 32 χρόνια από την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην Αγγλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter