Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό

Βρετανός βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος συνελήφθη την Τρίτη ως ύποπτος για βιασμό και άλλα σεξουαλικά αδικήματα.

Ο βουλευτής, που δεν κατονομάζεται, κρατείται για αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009 στο Λονδίνο.

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε από πλευράς της ότι ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών συνελήφθη ως ύποπτος για άσεμνη επίθεση, σεξουαλική επίθεση, βιασμό, κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσια αξιώματα. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου διευκρίνισε ότι έλαβε μια αναφορά σχετικά με τα φερόμενα σεξουαλικά αδικήματα τον Ιανουάριο του 2020.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου των Συντηρητικών που είναι αρμόδιο για την κομματική πειθαρχία στο Κοινοβούλιο, Κρις Χίτον-Χάρις,  ζήτησε απ’ τον κατηγορούμενο βουλευτή να απέχει από τις κοινοβουλευτικές του ιδιότητες όσο διενεργείται η έρευνα.

«Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω», συμπλήρωσε ο Χάρις.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent θεωρείται ότι οι Συντηρητικοί δεν θα λάβουν απόφαση παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ενός μηνός οι Sunday Times ανέφεραν ότι 56 βουλευτές αντιμετωπίζουν επί του παρόντος κατηγορίες που κυμαίνονται από σεξουαλικά ακατάλληλα σχόλια έως πιο σοβαρές αδικοπραγίες. Ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε ότι τέτοιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά θα ήταν «λόγος απoμάκρυνσης» για τους υπουργούς όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα.

Πηγή: BBC