Βρετανικό «φρένο» για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου προστατεύεται δια νόμου»

Βρετανικό «φρένο» για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου προστατεύεται δια νόμου»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα μόνιμα στην Ελλάδα. Όλα αυτά ενώ το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν ρεπορτάζ, ακόμα και των Financial Times, για μυστικές συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δείτε επίσης: Γλυπτά Παρθενώνα: Οι Financial Times αποκαλύπτουν τις μυστικές συνομιλίες Μητσοτάκη – Όσμπορν

Ωστόσο, ο Σούνακ δήλωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια να τροποποιηθεί η νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το μουσείο μπορεί να διαθέτει αντικείμενα των συλλογών του μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο φροντίζει εδώ και γενιές τα Μάρμαρα του Έλγιν. Οι πινακοθήκες και τα μουσεία μας χρηματοδοτούνται από τους φορολογουμένους επειδή είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο γι’ αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Σούνακ μιλώντας στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο μεταβαίνει στις ΗΠΑ.

«Μοιραζόμαστε αυτούς τους θησαυρούς με τον κόσμο και ο κόσμος έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τους δει. Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου προστατεύεται δια νόμου και δεν σχεδιάζουμε να το αλλάξουμε αυτό», πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter