Βρετανικό Μουσείο: Σάλος με την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα (Video)

Βρετανικό Μουσείο: Σάλος με την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει η επιλογή της διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου να παραχωρήσει χώρους του μουσείου για διεξαγωγή επίδειξης μόδας, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, η επίδειξη μόδας διοργανώθηκε από τον Τούρκο σχεδιαστή, Ερντέμ Μοραλίογλου στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας και την εμβληματική εμφάνισή της ως Μήδεια το 1953 στη Σκάλα του Μιλάνο ο Τούρκος σχεδιαστής παρουσίασε την κολεξιόν του στο βρετανικό Μουσείο μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter