Βροχές, χιονόνερο και χιόνια την Τετάρτη – Ο καιρός έως τη Δευτέρα

Βροχές, χιονόνερο και χιόνια την Τετάρτη – Ο καιρός έως τη Δευτέρα

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε πεδινά τμήματα κυρίως του Ιονίου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία έως και σε πεδινά τμήματα, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας (έως και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας), στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει για τα νότια νησιωτικά τμήματα, ενώ στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα νότια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -9 έως 9, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11 βαθμούς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 Μποφόρ στα νότια. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι αρχικά από βορειοανατολικές και από τις μεσημβρινές ώρες βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι γενικά με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2022

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία και στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-03-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Από τη νύχτα οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα και από τα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2022

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2022

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter