Washington Post: «Μια νέα στρατιωτικοποιημένη Ρωσία αναδύεται για να αμφισβητήσει τη Δύση»

Washington Post: «Μια νέα στρατιωτικοποιημένη Ρωσία αναδύεται για να αμφισβητήσει τη Δύση»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Συνάντηση Μακρόν με Σι Τζινπινγκ και Φον ντερ Λάιεν». Οι εμπορική διαμάχη με την ΕΕ σηματοδότησε την έναρξη της διήμερης επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στη Γαλλία τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Στη Liberation διαβάζουμε: «Την ώρα που ο Μακρόν υποδέχεται τον Κινέζο ομόλογό του, η υποψήφια του κόμματό0ς του Βαλερί Χαγιέρ, αποκαλύπτει το πρόγραμμά της για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου». Η υποψήφια μένει στάσιμη κοντά στο 17% στις δημοσκοπήσεις, πολύ πίσω από τον αντίπαλό της Τζόρνταν Μπαρντέλα, του ακροδεξιού RN.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ξανά στο «τιμόνι» του CDU ο Φρίντριχ Μερτς με ποσοστό 89,81%». Ο αρχηγός του κόμματος επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Καγκελάριος της Ειρήνης». Ο Όλαφ Σολτς επισκέπτεται την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ και θέλει να επιδείξει αποφασιστικότητα. Αλλά η Λιθουανία και οι χώρες της Βαλτικής θέλουν περισσότερα από αυτόν, όχι μόνο φωτογραφίες.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Υπό τον Πούτιν, μια νέα στρατιωτικοποιημένη Ρωσία αναδύεται για να αμφισβητήσει ΗΠΑ και Δύση». Καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει στην εκστρατεία για την κατάκτηση της Ουκρανίας, κατευθύνει παράλληλα μια εξίσου βαρυσήμαντη αποστολή, για τη «μεταμόρφωση» της χώρας του σε μια στρατιωτικοποιημένη κοινωνία, που βλέπει τη Δύση ως θανάσιμο εχθρό της.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ιδιοκτήτης πέντε νοσοκομείων στη Νότια Φλόριντα κήρυξε πτώχευση». Η Steward Health Care, το μεγαλύτερο δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης που ανήκει σε γιατρούς στις ΗΠΑ, κήρυξε πτώχευση.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Iσραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα παρά την αυξανόμενη πίεση για κατάπαυση του πυρός».

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Η Χαμάς συμφώνησε στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Ράφα». Η Χαμάς αποδέχτηκε την πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ διέταξε σταδιακή εκκένωση της Ράφα χωρίς να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί». Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας του Κατάρ και της Αιγύπτου, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι αυτό το κείμενο απέχει πολύ από το να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter