Washington Post: «Μυστικό σχέδιο από τον Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»

Washington Post: «Μυστικό σχέδιο από τον Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ευρωεκλογές: Ο Μακρόν προετοιμάζει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας με μια μεγάλη ομιλία». Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει να παρουσιάσει λεπτομερώς πριν από τα τέλη Απριλίου το όραμά του για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε λίγο μετά την πρώτη του εκλογή, το 2017.

Στη Liberation διαβάζουμε: «Γενοκτονία στη Ρουάντα Η αυξανόμενη «θέληση» του Εμανουέλ Μακρόν». Σχετικά με αυτή τη γενοκτονία… πιστεύω ότι τα είπα όλα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε βίντεο που μεταδόθηκε την Κυριακή 7/4, κατά τη διάρκεια των τελετών για την επέτειο των τριάντα χρόνων από τη γενοκτονία εναντίον των Τούτσι στη Ρουάντα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) θέλει μικρότερη φορολογία για τους ειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό». Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από το πολυαναμενόμενο συνέδριο του FDP, το Προεδρείο των Ελεύθερων Δημοκρατών θέλει να λάβει εκτενείς αποφάσεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας.
Η Tagesspiegel αναφέρει: «Σχεδόν έξι εκατομμύρια εγκλήματα. Η Ένωση καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δράσει». Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εγκλημάτων στη Γερμανία και του υψηλού ποσοστού αλλοδαπών υπόπτων (41%), η Ένωση (CDU/CSU) ζητά αυστηρότερα μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης και περισσότερη υποστήριξη στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα..

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το μυστικό, μακροπρόθεσμο σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία». Ο πρώην πρόεδρος πιστεύει ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, πιέζοντας τη χώρα να εγκαταλείψει τμήμα του εδάφους της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Μέσα σε έξι μήνες, όλα έχουν αλλάξει για το Ισραήλ». Το κράτος που έχτιζε νέες συμμαχίες πριν από τις 7 Οκτωβρίου, εμφανίζεται τώρα πιο απομονωμένο από ποτέ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Aγωνία συγγενών για δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους στη Γάζα».Οι περιορισμένες δυνατότητες για επικοινωνία και η αβεβαιότητα σχετικά με την κράτηση των ομήρων έχουν αφήσει πολλές οικογένειες αβέβαιες εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ζωντανά ή νεκρά. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο Κάμερον προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την παρεμπόδιση της βοήθειας στην Ουκρανία». Η ασφάλεια της Δύσης βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτός εάν εγκριθεί επιπλέον χρηματοδότηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Το Ισραήλ αποσύρει στρατεύματα από τη νότια Γάζα». Το Ισραήλ αποσύρει τα χερσαία στρατεύματά του από τη νότια Γάζα για «τακτικούς λόγους».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ αποσύρει τα στρατεύματά του από τη νότια Γάζα, αλλά κάνει λόγο για «μελλοντικές επιχειρήσεις»». Εκπρόσωπος του τομέα των πληροφοριών του Ισραήλ ανέφερε ότι ο στρατός πρέπει να «αναρρώσει» για να προετοιμάσει «μελλοντικές επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Θα ξαναδικαστεί η μητέρα της 12χρονης – Άσκησε έφεση η Εισαγγελία Αθηνών κατά της αθώωσης

ΝΔ: Κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί του συνεδρίου – Επιταχύνεται η πολιτική φθορά της κυβέρνησης

Η συγκινητική συνομιλία Κασσελάκη με 90χρονο αγωνιστή: «Πρόεδρε κράτα το τιμόνι γερά, σε θέλω δυνατό» (Video)

Ακρόπολη: Και νέο «τσιμέντωμα» προ των… Προπυλαίων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter