Washington Post: To FBI έψαχνε απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά στην έπαυλη Τραμπ

Washington Post: To FBI έψαχνε απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά στην έπαυλη Τραμπ
Πηγή φωτογραφίας: AP Images

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη σχετικά με τον λόγο για τον οποίον το FBI έκανε «ντου» στην έπαυλη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε η Washington Post.

Επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονται, η αμερικανική εφημερίδα σημείωσε ότι στόχος του FBI ήταν η ανάκτηση απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, δίχως ωστόσο να γίνεται σαφές εάν τα έγγραφα αυτά βρέθηκαν. Αντίθετα, το CNNi επισημαίνει στο ρεπορτάζ του ότι οι έρευνες των Ομοσπονδιακών απέδωσαν καρπούς και πως τα ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι υπάρχει χωριστή κλήτευση για βίντεο παρακολούθησης της έπαυλης Τραμπ.

Η έφοδος του FBI στην έπαυλη Τραμπ έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να πιέζουν συνεχώς για να «στριμώξουν» τον 76χρονο μεγιστάνα, δια της νομικής οδού, με τους Ρεπουμπλικανούς να κάνουν λόγο για νέο «κυνήγι μαγισσών», συσπειρώνοντας εαυτούς πίσω από τον Τραμπ, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο το 2024.

Η πλευρά Τραμπ διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι συνεργάζεται πλήρως με το FBI, μία δήλωση που έγινε λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ για τις έρευνες.

Ουσιαστικά, ο Γκάρλαντ επιβεβαίωσε το «ντου» του FBI στην οικία Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, αποκαλύπτοντας ότι εκείνος έδωσε το τελικό «ΟΚ» για τη διεξαγωγή ερευνών.






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter