Watain: Οι Σουηδοί εκπρόσωποι του black metal επιστρέφουν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Watain: Οι Σουηδοί εκπρόσωποι του black metal επιστρέφουν για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Οι Σουηδοί εκπρόσωποι του ακραίου metal θα εμφανιστούν στις 13 και 14 Μαΐου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο Gagarin 205 οι Σουηδοί Watain, μια από τις σημαντικότερες μπάντες στον χώρο του ακραίου ήχου και ειδικότερα του σκανδιναβικού black metal, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος από τον οποίο αποχώρησαν στις 4 Μαΐου 2019 έχοντας δώσει ένα επιβλητικό και ισοπεδωτικό σόου.

Οι φωτιές των Watain θα ξανανάψουν επί ελληνικού εδάφους το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο Gagarin 205 στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του πιο πρόσφατου και συνάμα εκπληκτικού άλμπουμ τους με τίτλο «The Agony & Ecstasy Of Watain». Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2022 και έγινε δεκτό με διθυραμβικά σχόλια από τον Τύπο και τους οπαδούς, ενώ αποτελεί και την πρώτη κυκλοφορία από την νέα τους δισκογραφική εταιρία, τη γερμανική Nuclear Blast Records. Πρόκειται για ένα από τα λίγα σχήματα του ιδιώματος που δίνουν την ίδια ακριβώς βαρύτητα στον ήχο αλλά και στην εικόνα και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από το εντυπωσιακό stage show που παρουσιάζουν κάθε φορά, προσθέτοντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα στην μουσική τους και δίνοντας έναν τόνο θεατρικό αλλά και συνάμα σκοτεινό και τελετουργικό. Άλλωστε αυτό μαρτυρούν και οι εντυπώσεις και τα σχόλια όλων εκείνων που παρευρέθηκαν στις προηγούμενες εμφανίσεις τους στην χώρα μας.

Λίγα συγκροτήματα μπορούν να καυχώνται ότι είναι τόσο ακραία μουσικά και στιχουργικά / θεματολογικά όσο οι Watain. Και βέβαια είναι και ό,τι πιο κοντινό έχει υπάρξει στους θρυλικούς Dissection (εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός ότι ο ηγέτης τους, Erik Danielsson, ήταν μπασίστας τους κατά την διετία 2005 – 2006), αλλά έχουν και πολλές επιρροές από τους Mayhem, Bathory και Venom. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο/σύμβολο των Watain είναι οι φλεγόμενες τρίαινες που κοσμούν την σκηνή στις συναυλίες τους, τις οποίες κατασκευάζουν οι ίδιοι, όπως και όλα τα πλούσια σκηνικά και το merchandise τους, υιοθετώντας μία ξεκάθαρη «κάντο μόνος σου» νοοτροπία που τους συντροφεύει από το ξεκίνημα της καριέρας τους.

Η δισκογραφία τους είναι αρκετά πλούσια και αριθμεί μέχρι στιγμής επτά άλμπουμ, ενώ με κάθε κυκλοφορία τους κερδίζουν ολοένα μεγαλύτερη αναγνώριση και επιτυχία, γεγονός που τους οδήγησε στο σημείο να κερδίσουν το Σουηδικό Grammy στην κατηγορία «Best Hard Rock Band» το 2011 με το άλμπουμ τους «Lawless Darkness» του 2010. Από την άλλη δεν φοβήθηκαν ποτέ να πειραματιστούν, όπως για παράδειγμα έκαναν στο «The Wild Hunt» του 2013, που είναι και ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά άλμπουμ τους.

Μαζί τους αυτήν την φορά θα περιοδεύουν οι Ελβετοί BØLZER, το ανερχόμενο και αρκετά υποσχόμενο διμελές σχήμα black/death σχήμα που έχει κυκλοφορήσει μόλις ένα άλμπουμ, τρία EPs, ένα split EP καθώς και ένα demo μέχρι σήμερα, ενώ φημίζονται και για τις δυναμικές τους ζωντανές εμφανίσεις καθώς και για το αλά Lemmy στήσιμο του μικροφώνου του τραγουδιστή και κιθαρίστα τους Okoi Thierry Jones ή αλλιώς KzR.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Φινλανδοί death-grinders Concrete Winds, ένα επίσης διμελές γκρουπ (τρίο στις ζωντανές εμφανίσεις), προερχόμενο από τις στάχτες των Vorum, με δύο ήδη άλμπουμ στο ενεργητικό τους και που έχει αρχίσει να κάνει αρκετό θόρυβο στον underground κύκλο, όπου το όνομα τους συζητείται συχνά πυκνά.

Όποιος έχει παρακολουθήσει συναυλία των Watain ξέρει τι να περιμένει. Για τους υπόλοιπους, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά… Σίγουρα μία από τις πιο πολύ αναμενόμενες extreme metal συναυλίες μετά την πανδημία… Μια εμπειρία που κανένας λάτρης του ακραίου ήχου δεν πρέπει να χάσει!

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 25 ευρώ (περιορισμένη προπώληση) και διαμορφώνονται στα 28 ευρώ (λοιπή προπώληση) και 30 ευρώ (στο ταμείο).

Η ηλεκτρονική προπώληση προπώληση και για τις δύο συναυλίες έχει ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονικά μέσω του www.123tickets.gr, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει και η προπώληση μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ώρα έναρξης: 20:00

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter