«Ωδή» στην ατομική ευθύνη και στην αστυνομοκρατία το χριστουγεννιάτικο μήνυμα Χρυσοχοΐδη προς τους πολίτες

«Ωδή» στην ατομική ευθύνη και στην αστυνομοκρατία το χριστουγεννιάτικο μήνυμα Χρυσοχοΐδη προς τους πολίτες

Ευχές και εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων σε δραματικούς τόνους από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους πολίτες με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιελάμβανε προτροπές και υποδείξεις προς τους πολίτες για τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Πρόκειται για ένα μήνυμα γραμμένο σε δραματικούς τόνους, δίχως ωστόσο να παραλείπονται οι επισημάνσεις περί ατομικής ευθύνης, που άλλωστε αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αφηγήματα της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέτει τους πολίτες προ των ευθυνών τους, καλώντας τους να γιορτάσουν σαν άνθρωποι και αν τους καλέσουν σε γιορτή που δεν πρέπει, να τους εγκαλέσουν, σημειώνοντας ότι «η παραβίαση των μέτρων δεν είναι ένα ανέμελο παιχνίδι, είναι στίγμα στην ψυχή και παρανομία στον συνάνθρωπο». Μια φράση που… κάλλιστα μπορεί να μπει δίπλα στις εικόνες από την ποδηλατάδα του… ανέμελου πρωθυπουργού στην Πάρνηθα.

«Γιορτές με πολυκοσμία τα Χριστούγεννα θα φέρουν σε 15 μέρες νέο κύμα
πανδημίας, θα γεμίσουν πάλι τις εντατικές. Θα φέρουν παράταση των
περιοριστικών μέτρων που μας κρατούν αιχμάλωτους. Και με γεμάτες
εντατικές, με νέα έξαρση, εμβολιασμός σωστός δεν μπορεί να γίνει!»,
τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός είχε στείλει κι άλλα μηνύματα προς τους πολίτες, φυσικά όχι σε δραματικούς τόνους, αλλά εμποτισμένα με εσάνς… «αστυνομοκρατίας», σημειώνοντας σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ 103,3 ότι η αστυνομία θα παρέμβει «εάν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια». Παράλληλα, μερικές ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος υπουργός είχε απειλήσει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής ότι θα δώσει εντολή για να σφραγιστούν σπίτια, εάν χρειαστεί…

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Χρόνια πολλά, χρόνια καλύτερα για όλες και όλους.

Ο φετινός χρόνος μας αφήνει λίγα, πολύ λίγα, καλά. Κάναμε, όμως, ένα μεγάλο δώρο μεταξύ μας. Ζήσαμε τη σημασία της ανθρώπινης ζωής και καταλαβαίνουμε, πόσο η ζωή του ενός επηρεάζει τη ζωή του άλλου. Γινόμαστε έτσι λιγότερο εγωιστές, πιο άνθρωποι. Γινόμαστε πιο υπεύθυνοι, πιο άνθρωποι.

Σε μια βδομάδα το εμβόλιο θα είναι εδώ. Η ανθρωπότητα, η τεχνολογία έκανε ένα μικρό θαύμα, παράγοντας σε 10 μήνες εμβόλια. Είναι ένα τιτάνιο έργο ο εμβολιασμός. Για να το πετύχουμε, για να οργανωθεί σωστά, για να γίνει γρήγορα, δουλεύουμε ήδη. Από την Κυβέρνηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις έως τους υγειονομικούς και την αστυνομία.

Χιλιάδες άνθρωποι δεν θα κάνουν γιορτές, ούτε Πρωτοχρονιά, ούτε Φώτα, για να μπορέσουμε γρήγορα να εμβολιασθούμε. Χιλιάδες άνθρωποι δεν θα κάνουν γιορτές γιατί φροντίζουν στα νοσοκομεία, γιατί παλεύουν στις μονάδες εντατικής, γιατί ελέγχουν στους δρόμους την ασφαλή κίνηση, αλλά και την τήρηση των μέτρων. Και κάποιες πολύτιμες εκατοντάδες, κάποιοι ακριβοί μας συμπολίτες, θα χαθούν στις γιορτές.

Γι’ αυτό η Ελλάδα φέτος παλεύει, δεν γιορτάζει. Δεν μας αρέσει, δεν το διαλέξαμε, θα το περάσουμε.

Γιορτάστε με μέτρο, με ανθρωπιά, με ευθύνη. Για δυο ξενύχτια, για λίγη ανεμελιά μην βάλετε σε κίνδυνο ζωές. Γιορτές με πολυκοσμία τα Χριστούγεννα θα φέρουν σε 15 μέρες νέο κύμα πανδημίας, θα γεμίσουν πάλι τις εντατικές. Θα φέρουν παράταση των περιοριστικών μέτρων που μας κρατούν αιχμάλωτους. Και με γεμάτες εντατικές, με νέα έξαρση, εμβολιασμός σωστός δεν μπορεί να γίνει! Σε κάθε σκέψη για ξεφάντωμα, κάντε μια σκέψη αντίθετη: για κάποιον που χάθηκε, για κάποιον που παλεύει στην εντατική και υποφέρει. Εφαρμόστε τα μέτρα με απόφαση, με θάρρος, Φέτος γιορτάζουμε με αγώνα! Είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή μιας κοινής μάχης.

Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει, μείνετε σπίτι, το βράδυ μην κυκλοφορείτε! Σκεφτείτε σαν πολίτες, γιορτάστε σαν άνθρωποι! Κι αν σας καλέσουν σε γιορτή που δεν πρέπει, να τους εγκαλέσετε! Να τους θυμίσετε ότι ο καθένας προστατεύει, δεν μολύνει τον άλλο! Ότι δεν είναι ανέμελο παιχνίδι η παραβίαση των μέτρων, είναι στίγμα στην ψυχή και παρανομία στον συνάνθρωπο.

Είμαι ο Υπουργός Προστασίας του Κάθε Πολίτη, σας απευθύνομαι σαν συμπολίτης. Σας στέλνω ολόθερμες ευχές . Εμείς όλοι δουλεύουμε γιατί έτσι πρέπει, εσείς γιορτάστε με σύνεση γιατί έτσι πρέπει. Ώστε να κάνουμε τις άσχημες μέρες να μείνουν πίσω μας. Καλές γιορτές».

Μυστικά & Documento

26/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter