«We were on a break» αγαπημένο μου τρέξιμο

«We were on a break» αγαπημένο μου τρέξιμο

Το τρέξιμο για όλους εμάς που το έχουμε αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή μας είναι έρωτας, είναι σχέση ζωής. Η κατάσταση αυτών των ημερών με τις απαγορεύσεις και τις απαραίτητες προφυλάξεις μοιάζει με μια σχέση που περνάει κρίση.

Του Μάνου Χατζηγιάννη (Κουζουλοί Δρομείς-Ομάδα Αλληλεγγύης)

Με μια σχέση που κάνει ένα διάλειμμα… Σαν το διάλειμμα, που έκαναν (ή που δεν έκαναν αναλόγως αν είσαι άνδρας ή γυναίκα) ο Ρος και η Ρέιτσελ στην αγαπημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Friends” και από την στιγμή που αποκαλύφθηκε πως ο ένας παραστράτησε, ακουγόταν ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία: “We were on a break”..

Στο τέλος όμως καταλήγουν μαζί και πιο ευτυχισμένοι από ποτέ! Ας γίνουμε κι εμείς σαν τον Ρος με την Ρέιτσελ όσον αφορά στη σχέση μας με το τρέξιμο. Δεν λέει κανείς να το εγκαταλείψουμε, άλλωστε και ο Ρος με την Ρέιτσελ κάθε μέρα συναντιούνταν. Αλλά δεν ήταν ζευγάρι!

Ο Δόκτωρ (όχι όπως έλεγε ο Ρος: είμαι ο Δόκτωρ Ρος Γκέλερ) David Nieman, Dr.PH., καθηγητής υγείας στο Appalachian State University και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωπίνων Επιδόσεων στην ερευνητική πανεπιστημιούπολη της Βόρειας Καρολίνας είναι σαφής: “Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους δρομείς να αποφύγουν μακρύ, έντονο τρέξιμο αυτή τη στιγμή μέχρι να περάσουμε από όλα αυτά και να διατηρήσουμε τα πράγματα υπό έλεγχο”. “Μην το παρακάνετε. Να ανησυχείτε περισσότερο για την υγεία από την γυμναστική “λέει ο Nieman.

Από την πλευρά του ο Δόκτωρ Brian Labus, Ph.D., MPH, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νεβάδα του Λας Βέγκας συμπληρώνει: “Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τρέχετε ή να ασκείστε εντελώς. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ της τακτικής άσκησης και ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι ώστε τα μακροχρόνια οφέλη του ανοσοποιητικού συστήματος να ξεπεράσουν τις βραχυπρόθεσμες ανησυχίες” λέει ο Labus.

Κατά τη διάρκεια καραντίνας, ο Nieman προτείνει να ασκείστε με κάποιο τρόπο ενώ παραμένετε εκεί που βρίσκεστε σε καραντίνα για να διατηρηθείτε υγιείς με ασκήσεις σωματικού βάρους ή τρέχοντας σε ένα διάδρομο στο σπίτι. “Είναι εξαιρετικοί τρόποι να το κάνετε αυτό. Εκτός αν είσαι άρρωστος” διευκρινίζει και συμπληρώνει: “Εάν έχετε γρίπη ή κορωνοϊό ή έχετε πυρετό, άρρωστοι νομίζουν ότι μπορούν με την άσκηση να «απομακρύνουν τον ιό από τον οργανισμό τους» ή «να τον ξεπλύνουν», αλλά αυτός είναι ένας μύθος. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο”, λέει ο Neiman.

Αυτό που συμβουλεύουν και οι δύο ειδικοί σε γενικές γραμμές είναι να έχετε επίγνωση των αλληλεπιδράσεών σας με τους άλλους και να λάβετε τα βασικά μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Με το πλύσιμο των χεριών, τον περιορισμό της άμεσης επαφής με τους άλλους και χωρίς να αγγίζετε το πρόσωπό σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο πολλών διαφορετικών λοιμώξεων. Να θυμάστε ότι, παρόλο που όλοι επικεντρώνονται στον κορωνοϊό, η γρίπη εξακολουθεί να κυκλοφορεί ευρέως…

Με όλα αυτά τα δεδομένα, το τρέξιμο δεν θα παρεξηγηθεί αν το παραμελήσουμε για λίγο. Κι αν παρεξηγηθεί απλά απαντήστε του : We were on a break!

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter