Weekend fun: To Comic Con 5 – Thessaloniki ComicConvention 2019 ανοίγει τις πύλες του

Weekend fun: To Comic Con 5 – Thessaloniki ComicConvention 2019 ανοίγει τις πύλες του

Οι απανταχού φίλοι των κόμικ, του animation, των video games, των role playing games και των superhero ταινιών ετοιμάζονται για το Comic Con 5 – Thessaloniki Comic Convention, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Από το 2015 συγκεντρώνει κάτω από την ίδια συνεδριακή στέγη μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ένατης τέχνης, διάσημους διεθνείς καλλιτέχνες και σημαντικούς Ελληνες δημιουργούς, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει παιχνίδια γνώσεων στα κόμικ, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στα video games, συνεδρίες παιχνιδιών ρόλων, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, σεμινάρια συγγραφής, τεχνικής σεναρίου και εικονογράφησης, καθώς και παραγωγής animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις.

Ο «παπιάνθρωπος» και ο σχεδιαστής του Λούκι Λουκ

Το καθιερωμένο την τελευταία πενταετία στη Θεσσαλονίκη Comic Con γίνεται κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο. Η συμμετοχή των Ελλήνων δημιουργών κόμικ φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενη χρονιά – περισσότεροι από 150 Ελληνες καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στο 5ο Comic Con (ορισμένοι από αυτούς μάλιστα συνεργάζονται ήδη με εταιρείες-κολοσσούς του εξωτερικού) – ενώ στη λίστα των ξένων προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται και φέτος πολλοί και σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Στις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις φιλοξενήθηκαν ορισμένοι από τους σημαντικότερους σήμερα δημιουργούς στον πλανήτη, μεταξύ αυτών ο Φρανκ Μίλερ, ο Ντέιβ ΜακΚίν, ο Τζόρτζο Καβατσάνο, ο Μάικ Κόλινς, o Κόλιν Κάντγουελ, ο Τανίνο Λιμπερατόρε. Ανάμεσα στους φετινούς ξένους καλεσμένους του Comic Con, τους οποίους το κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από τα προγραμματισμένα Q&A και signings να γνωρίσει από κοντά μαζί με τα έργα τους, είναι ο διάσημος ηθοποιός Μάνου Μπένετ των τηλεοπτικών σειρών «Σπάρτακος» και «Arrow» και της κινηματογραφικής τριλογίας «Hobbit» και ο θρυλικός δημιουργός της Disney Ντον Ρόσα.

Ο Ντον Ρόσα, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς στον χώρο του ντισνεϊκού κόμικ –από το γνωστό έργο του «Ο βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ» μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για το παρελθόν τού Θείου Σκρουτζ–, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και τις τρεις ημέρες του Comic Con ενώ στο προγραμματισμένο με το κοινό ραντεβού του το Σάββατο 11 Μαΐου θα μιλήσει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των παπιοϊστοριών του αλλά και για τη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο των κόμικ.

Την ίδια μέρα θα συνομιλήσει με το κοινό και ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Μάνου Μπένετ απαντώντας σε ερωτήσεις για τους επικούς του ρόλους καθώς και ο επί δεκαέξι χρόνια –μετά τον θάνατο του Μορίς– σχεδιαστής του Λούκι Λουκ και διάσημος Γάλλος συγγραφέας και comic artist Ασντέ. Ο τελευταίος θα μιλήσει στο κοινό του Comic Con για τις περιπέτειες του μοναχικού καουμπόι και θα παρουσιάσει την πιο πρόσφατη δουλειά του με τίτλο «A cowboy in Paris» που επιμελήθηκε ο ίδιος σε σενάριο του Ζιλ.

Από το «Batman: Damned» στο «Game of thrones»

Στη λίστα των επίσημων προσκεκλημένων του φετινού τριημέρου συμπεριλαμβάνονται επίσης ο Μπράιαν Ατζαρέλο, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς ιστοριών κόμικ, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο σε πολλούς γνωστούς τίτλους, ανάμεσά τους και το πολυσυζητημένο «Batman: Damned». Ο Αμερικανός σχεδιαστής Πολ Αζασέτα και ο Ιταλός εικονογράφος Πάολο Πανταλένα οι οποίοι θα ζωγραφίσουν ζωντανά για το κοινό ενώ θα απαντούν στις ερωτήσεις του.

Ο κορυφαίος Ελληνας voice actor και ηθοποιός Τάσος Κωστής –ο Αστυνόμος Σαΐνης, ο Δρακουμέλ, ο Ντάφι Ντακ και ο Γκούφι είναι μερικοί από τους πολυάριθμους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που έχει ζωντανέψει με τη φωνή του– θα μιλήσει στο κοινό για τα μυστικά της τέχνης της μεταγλώττισης, ο Τούρκος comic artist Γιλντιράι Τζινάρ, γνωστός για τις δουλειές του σε Marvel και σε DC, θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο με θέμα τους μαρκαδόρους και τα μυστικά της χρήσης τους στη δημιουργία των κόμικ, ενώ η Αυστριακή cosplayer, gamer και μοντέλο Narga-chan, η οποία μεταμορφώνεται εμπνευσμένη από anime, manga, video games, ταινίες αλλά και από δικά της σχέδια, θα πραγματοποιήσει εργαστήριο.

Επίσης, ο Κροάτης σχεδιαστής Εσάντ Ρίμπιτς, οι Βρετανοί δημιουργοί Νταν Γουότερς και Ρούφους Ντέιγκλο και ο Ιρλανδός storyboard artist της τηλεοπτικής σειράς θρύλου «Game of thrones» Ουίλιαμ Σίμπσον, ο οποίος για πέμπτη συνεχή χρονιά επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, ο βασικός ιδρυτής του Original Drink And Draw Social Club και παπάς (επίσκοπος των μεθοδιστών στην Αμερική) Ντέιβ Τζόνσον θα είναι ο οικοδεσπότης του Drink and Draw session στο φινάλε του φετινού Comic Con 5 το απόγευμα της Κυριακής, όταν μαζί με άλλους Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες θα πίνουν, θα σχεδιάζουν και θα συζητούν με το κοινό.

INFΟ

Το The Comic Con 5 πραγματοποιείται το τριήμερο 10-12 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Στρατού 3). Ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00.

Για το πλήρες πρόγραμμα του επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του http://thecomiccon.gr/el και τη σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/thecomiccon/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter