Wirecard: Συνελήφθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Wirecard: Συνελήφθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Στα χέρια των γερμανικών Αρχών βρίσκεται ο 50χρονος Μάρκους Μπράουν, πρώην διευθύνων σύμβουλος τηςWirecard, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παραποίησης των ισολογισμών της εταιρείας.

Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση Μπράουν, με τον 50χρονο πρώην CEO εταιρείας να είναι ο βασικός ύποπτος για το «μαγείρεμα» των ισολογισμών. Η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε ότι ο Μπράουν θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος.

Το σκάνδαλο Wirecard έχει «ταρακουνήσει» τη Γερμανία, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς να αναδεικνύει τη δυσαρέσκειά του προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες για το γεγονός πως δεν κατόρθωσαν να αντιληφθούν το τι συμβαίνει στους «κόλπους» της εταιρείας αλλά και το πως κινήθηκαν τα «περίεργα» κεφάλαια. 

«Πρέπει να καθοριστούν έγκαιρα και γρήγορα οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους ρυθμιστικούς κανόνες, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου περίπλοκων εταιρικών δομών με ολοκληρωμένο τρόπο», σημείωσε ο Σολτς. 

Η Wirecard, εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, φρόντισε να… ταράξει τα νερά με την παραδοχή πως ποσό της τάξεως των 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, στον ισολογισμό της «πολύ πιθανόν να μην υφίσταται καν», τροφοδοτώντας τις υποψίες για απάτη μεγάλης κλίμακας. Παράλληλα, η εταιρία απέσυρε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης του 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter