«Ώρα μηδέν» για τον Παναθηναϊκό

«Ώρα μηδέν» για τον Παναθηναϊκό

Η απεγνωσμένη προσπάθεια του Παναθηναϊκού για τροποποίηση του κανονισμού της Super League ώστε να αποσοβηθεί ο, φαινομενικά αναπόφευκτος υποβιβασμός της ιστορικής ομάδας στη Football League προσέκρουσε πάνω στις εύθραυστες ισορροπίες του συνεταιρισμού.

Όταν οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν αρκετές ευνοϊκές ψήφοι ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα 3/ 4 του σώματος μεθόδευσαν έλλειψη απαρτίας και έστειλαν, προσωρινά, τη μπάλα στην εξέδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, οι εκπρόσωποι αρκετών ΠΑΕ λοξοδρόμησαν ενώ κατευθύνονταν προς τα γραφεία της Λίγκας στο Μαρούσι, κατόπιν συνεννόησης με τον Παναθηναϊκό. Για την επίτευξη απαρτίας χρειάζεται η παρουσία 12 από τα 16 μέλη, αλλά την ώρα έναρξης του έκτακτου Δ.Σ. εμφανίστηκαν στην αίθουσα μόλις δέκα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Παναιτωλικός, Λάρισα, Κέρκυρα, Ξάνθη, Αστέρας. Απουσίασαν, δηλαδή, οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, της Λαμίας, του Απόλλωνα, του Ατρομήτου, του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, καθώς και ο άνθρωπος της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, έμοιαζε απίθανη η υπερψήφιση της τροποποίησης σε περίπτωση διεξαγωγής του Συμβουλίου. Η αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει ρητά τη διαβάθμιση όποιας ΠΑΕ αποτύχει να λάβει άδεια φαίνεται ότι είναι η τελευταία ελπίδα του Παναθηναϊκού για να γλιτώσει τον υποβιβασμό στη Football League.

Στο τέλος της εβδομάδας εκπνέει και η προθεσμία που έχει δοθεί στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες για να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν τα χρέη τους. Ο φάκελος του Παναθηναϊκού είναι διάτρητος, αλλά είναι άγνωστο πότε θα οριστεί το επόμενο Δ.Σ. των εκπροσώπων των ΠΑΕ.

Να σημειώσουμε ότι κατά της αλλαγής του κανονισμού (και κατ’ επέκταση κατά της σωτηρίας του Παναθηναϊκού) έχουν ταχθεί για διάφορους λόγους οι ΠΑΟΚ, Αστέρας, Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα. Από τις πεντε αυτές ψήφους το «τριφύλλι» αναζητάει μια για να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό «12» και να γλιτώσει τη διάλυση του…  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter