“Ωρα μηδέν” της Αιμιλίας Πλατή από τις εκδόσεις Αύρα – Τα έσοδα του βιβλίου βοηθάνε τα σχολεία των φυλακών

“Ωρα μηδέν” της Αιμιλίας Πλατή από τις εκδόσεις Αύρα – Τα έσοδα του βιβλίου βοηθάνε τα σχολεία των φυλακών

Το “‘Ωρα μηδέν” είναι μια ιστορία για το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να ονειρεύονται χωρίς τα όρια που βάζουν η οικογένεια, η τάξη στην οποία ανήκουν, η κοινωνία, η πατρίδα.

Μια ιστορία για την αληθινή αγάπη, το έγκλημα, την τιμωρία και την κάθαρση που τελικά έρχεται μόνο μέσα από την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η πλοκή αφορά την ζωή ενός Έλληνα μετανάστη, του Πάβελ, που σε πείσμα των συνθηκών και με σκληρή δουλειά πετυχαίνει στο Πολυτεχνείο. Ο κίνδυνος όμως στον οποίο μπαίνει η αγαπημένη του πάει τη ζωή του αλλού. Ακόμα όμως και στην φυλακή όπου θα βρεθεί, θα βρει νόημα και σκοπό στην μόρφωση των κρατουμένων.

Ο σκοπός: Όλες οι πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στα σχολεία των φυλακών. Παρακαλούμε στηρίξτε αυτό το σκοπό, στα πλαίσια πάντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Η παρουσίαση του βιβλίου: Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν: Ο Ρ. κρατούμενος – μαθητής στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων και Ανηλίκων Αυλώνα. Στην διάρκεια της 4τους κράτησής του τελείωσε το Γυμνάσιο. το Λύκειο, πέρασε στο Πολυτεχνείο, έμαθε Ελληνικά, και άλλες ξένες γλωσσες, κιθάρα, μπουζούκι, ασχολήθηκε με ζωγραφική και θέατρο. Αρίστευσε στις εξετάσεις τη Μαθηματικής Εταιρίας, που έδωσε σαν κρατούμενος – μαθητής. Σήμερα έχει αποφυλακισθεί και τελειώνει το Πολυτεχνείο.

Η Μ κρατούμενη – μαθήτρια τις γυναικείες φυλακές της Θήβας. Κατά της διάρκεια της 3τους κράτησής της τελείωσε το Λύκειο, πέρασε στη Νομική Αθήνών. Αθωώθηκε από τις κατηγορίες και σήμερα είναι ακούμενη δικηγόρος και ενεργό, ιδρυτικό μέλος του δικτύου επανένταξης φυλακισμένων γυναικών.

Ο κ. Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του Γυμνασίου – Λύκειου στο Ειδικό Κατάστημα κράτησης νέων και ανηλίκων Αυλώνα (το οποίο ο ίδιος ίδρυσε αρχικά εθελοντικά).

Δυο λόγια από τη συγγραφέα: Αιμιλία Πλατή είναι ψευδώνυμο. Πρόκειται για μια μεγάλη Πολωνή ηρωίδα της επανάστασης. Για τη συγγραφέα, το όνομα αυτό συμβολίζει τον νέο που αγωνίζεται, είναι αγνός, έχει όραμα και δεν προδίδει ποτέ τις αξίες του. Η συγγραφέας σπούδασε τη μεγάλη επιστήμη της Φύσης αλλά βρήκε σκοπό ζωής στις λέξεις, στη Λογοτεχνία. Πιστεύει στη δύναμη που έχουν τα βιβλία να αλλάζουν τον κόσμο. Πιστεύει ότι τα βιβλία μπορούν να προσφέρουν. Πιστεύει στην μόρφωση και στους νέους ανθρώπους.

https://www.facebook.com/emiliaplati/videos/430433070741085/?t=2

Παρουσίαση του βιβλίου μου "Ώρα Μηδέν" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Gepostet von Αιμιλία Πλατή am Dienstag, 20. März 2018

Φωτογραφίες:Το βιβλίο περιέχει μια καινοτομία που βοηθάει τον αναγνώστη και παρουσιάζει μια ξεχωριστή εικαστική άποψη. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μια φωτογραφία που έχει σχέση με τη δράση του. Οι φωτογραφίες είναι δημιουργίες της Μαρίας Παγώνη.

Επικοινωνία:

Εκδόσεις Αύρα: info@avrabooks.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter