Ωραιόκαστρο: Ένταση από φασίστες έξω από το σχολείο για τα προσφυγόπουλα (Video)

Ωραιόκαστρο: Ένταση από φασίστες έξω από το σχολείο για τα προσφυγόπουλα (Video)

Ένταση επικρατεί έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο που αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα προσφυγόπουλα.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ,μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» βρίσκονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και διαμαρτύρονται κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο σχολείο. Την ίδια ώρα στο σημείο βρίσκονται μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων και πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση.

Ύστερα από έντονο διαπληκτισμό δυο άτομα πιάστηκαν στα χέρια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Έξω από το σχολείο, βρίσκονται από νωρίς, περίπου 10 μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» και περίπου 15 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φωνάζουν συνθήματα η μια ομάδα ενάντια στην άλλη.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές προκλήσεις στο Ωραιόκαστρο

Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από μειοψηφίες ακροδεξιών στοιχείων, μελών της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», που με ρατσιστικά πανό και συνθήματα προσπαθούν να σπείρουν το μίσος εναντίον ανυπεράσπιστων παιδιών, θα πέσουν στο κενό.

Η παιδεία και η γνώση είναι πανανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα. Η ελληνική κοινωνία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και όλων των αρμόδιων θεσμών για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter