«Ωρέ που πάμε ρε, που πάμε ρε»

«Ωρέ που πάμε ρε, που πάμε ρε»

Ως πολίτης αυτής της χώρας έχω βαρεθεί να ακούω πόσοι πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πόσοι με τη ΝΔ. 

Αντί λοιπόν να παίζουμε τη κολοκυθιά ας δούμε τα νούμερα του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ όπου, οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα στο σύνολο των 5 επίμαχων νησιών έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, σε σχέση με αυτούς που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το διάστημα αυτό γίνεται πολύς λόγος για το εάν θα έρθουν στην ενδοχώρα ή όχι. Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά «Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν μπορεί να γίνεται με ροές από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα όπως γίνεται σήμερα. Πρέπει να γίνεται με επιστροφές από τα νησιά στην Τουρκία». Φυσικά ότι είπε το έκανε πράξη, όπως κάνει πάντα η ΝΔ…

Αφού το πρόβλημα διογκώθηκε και οι διαμένοντες 5000 στη Μόρια επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 20000 επί ΝΔ, τότε θυμήθηκε να μεταφέρει πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς όμως να συζητήσει με τους δημάρχους και τους φορείς των πόλεων που θα τους φιλοξενούσαν. Οι αντιδράσεις ήταν απρόσμενα μεγάλες, καθώς οι ψηφοφόροι ένιωσαν εξαπατημένοι και η ΝΔ επανέκαμψε άρδην, σταματώντας τη μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα και την αποσυμφόρηση των νησιών από το πρόβλημα.

Η ΝΔ θεώρησε ότι αφού θα έχω το πολιτικό κόστος, ας το περιορίσω τουλάχιστον στα νησιά του Αιγαίου… Βλέπετε οι ψηφοφόροι πίστεψαν τη ΝΔ προεκλογικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους πρόσφυγες» και ότι «όταν αυτή γίνει κυβέρνηση, θα λύσει το προσφυγικό». Ας μην αναφέρουμε κάθε δήλωση που έγινε επί του θέματος, αυτός ο κατάλογος δεν έχει τέρμα. Ας θυμηθούμε μόνο τη δήλωση Μητσοτάκη (2016), όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανικανότητα, κάνοντας λόγο για έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού στο Μεταναστευτικό, άναρχη λειτουργία των δομών φιλοξενίας, χωρίς κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, για το περίφημο σχέδιο της ΝΔ ως αντιπολίτευση, όταν το μόνο που βλέπουμε τώρα είναι παλινωδίες της κυβέρνησης. Καταργούν το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και το επαναφέρουν. Καταργούν το ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες και το επαναφέρουν, μόλις διαπιστώσουν ότι αυτό αποτελεί απειλή για τη Δημόσια υγεία. Αδρανούν να αποσυμφορήσουν τα νησιά και μόνο αφού ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών τετραπλασιάζεται προσπαθούν να τους μεταφέρουν στην ηπειρωτική χώρα. Διαπιστώνουν εύλογες αντιδράσεις από τους κατοίκους, λόγω ψεμάτων που τους έτρεφαν τόσο καιρό και αποφασίζουν να κρατήσουν τους πρόσφυγες στα νησιά, σχεδόν φυλακίζοντάς τους σε κλειστές δομές, αδιαφορώντας για τους νησιώτες (βλέπετε είναι λιγότεροι από τους υπόλοιπους…)

Όλα αυτά όμως γίνονται με τη σωστή Δημοκρατία όπως πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης.

Με τη την απόβαση των ΜΑΤ από το πλοίο στα νησιά ωσάν δυνάμεις κατοχής, θυμίζοντας Χολυγουντιανή ταινία τρόμου. Ο ηγέτης πρέπει να δείξει πυγμή και τη δείχνει με δακρυγόνα ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται σθεναρά στα σχέδια της κυβέρνησης, με μάχες αστυνομικών – διαδηλωτών στα σημεία που πρόκειται να φτιαχτούν οι νέες δομές, με διαδηλωτές να εισβάλλουν σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί προπηλακίζοντας τους, με τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών, με σκηνές εμφυλίου πολέμου, όπου οι μεν αποκαλούσαν τους δε τουρκόσπορους! Μετά λοιπόν το ξύλο και τις χωρίς αποτέλεσμα δημοκρατικές διαδικασίες της κυβέρνησης, «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρονται από τα νησιά για να ξεκινήσει ο διάλογος!

«Ωρέ που πάμε ρε, που πάμε ρε» θα έλεγε ο συνονόματός μου μεγάλος ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης!

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / Μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter