Ως ύποπτος τέλεσης βιασμού στον εισαγγελέα ο ηθοποιός Νίκος Στραβοπόδης

Πρόκειται για τον πρωταγωνιστή σε καθημερινό σήριαλ μεγάλου καναλιού σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση για μη παραγεγραμμένη υπόθεση βιασμού, από τον Δημήτρη Άνθη.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει κληθεί για μεθαύριο Παρασκευή προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης του εγκλήματος του βιασμού.

Σύμφωνα δε κάποιες πληροφορίες ο ύποπτος φέρεται ως το νεαρό πρόσωπο που ήταν παρών στον βιασμό ( πράξη παραγεγραμμένη) που φέρεται να είχε υποστεί από τον Δημήτρη Λιγνάδη ο 19χρονος τότε Νίκος Σ. ο οποίος όμως τουλάχιστον στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο 2020mag δεν τον έχει κατονομάσει.

Ο ίδιος ο καταγγελλόμενος ηθοποιός , που όπως έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του απολύθηκε από την τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετείχε, αρνείται την κατηγορία.

Ο δε δικηγόρος του, Μάνος Ροδουσάκης μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή (Μέγκα) δήλωσε πως «στην Ελλάδα έχουμε μετατρέψει το τεκμήριο αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής». Για τη σχέση του εντολέα του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, είπε πως όταν ο ηθοποιός ήταν φοιτητής του Εθνικού Θεάτρου, ο σκηνοθέτης ήταν καθηγητής και πως συνεργάστηκαν για επτά μήνες..

Ο «βιασμός»

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην μήνυση του ο Δημήτρης Άνθης (την αποκάλυψε ολόκληρη το dikastikoreportaz.gr) γνωρίστηκε με τον Νίκο Στραβοπόδη που τον καταγγέλλει ως βιαστή του, το 2006 στο μπαρ “Dadde” στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Ο ηθοποιός του ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή (σ.σ. αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Λιγνάδη).

Τον Μάιο του 2006, ο Στραβοπόδης του πρότεινε να πάνε σπίτι του. Η περιγραφή είναι συγκλονιστική. Ο Άνθης αναφέρει ότι τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του. Εκεί περίμενε να ανάψει τα φώτα, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. “Αντί γι αυτό, ξαφνικά, όλως αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…”. Και συνεχίζει :

«Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένοιωσα να χάνω τον κόσμο μου! Διαμαρτυρήθηκα, του είπα “τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω”, προσπάθησα να σηκωθώ όρθιος… Ένοιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έσωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. 

Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του. Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσής με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου…».

Εκείνο που σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μηνυτής φέρεται να τον ήταν ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Στραβοπόδης. «Θυμάμαι ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο σε εμένα συνομιλητή, στον οποίο είπε “έλα εδώ, τον έχω”». Το φερόμενο ως θύμα καταθέτει ότι τότε βρήκε την ευκαιρία να τον σπρώξει και να απελευθερωθεί, φεύγοντας από το διαμέρισμα.

Όπως, δε επισημαίνει ο μηνυτής η συγκεκριμένη εμπειρία ήταν “τραυματική” καθώς δεν είχε καμία σεξουαλική εμπειρία, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το συγκεκριμένο τραύμα.

Τέλος αναφέρει ότι φοβήθηκε να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό στην αστυνομία, φοβούμενος την κατακραυγή, τις ισχυρές γνωριμίες του θύτη αλλά και επειδή δεν ήθελε να πληγώσει την οικογένειά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader