WSJ: Η Pfizer μειώνει στο μισό την φετινή παραγωγή του εμβολίου COVID-19

WSJ: Η Pfizer μειώνει στο μισό την φετινή παραγωγή του εμβολίου COVID-19

Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, μειώνει τον στόχο της για την παραγωγή του εμβολίου COVID-19, μέχρι το τέλος του 2020 καθώς -όπως αναφέρεται- υπάρχουν προβλήματα ως προς τις πρώτες ύλες, αναφέρει η WSJ.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal αυτό οφείλεται στη στενότητα προμήθειας των δραστικών ουσιών, καθώς και στις καθυστερήσεις στις κλινικές δοκιμές. 

Έτσι από τις 100 εκατ. δόσεις για φέτος έπεσε στις 50 εκατ. δόσεις

Η Pfizer και ο συνεργάτης της η Γερμανική BioNTech SE ήλπιζαν να διαθέσουν 100 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ένα σχέδιο που τώρα έχει μειωθεί στα 50 εκατομμύρια.

Γνωστοποίησε πως αναμένει παραγωγή 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου φέτος, έναντι των 100 εκατ. δόσεων που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Το εμβόλιο της Pfizer γίνεται σε δύο δόσεις, που σημαίνει πως οι 50 εκατ. δόσεις αρκούν για να εμβολιαστούν 25 εκατ. άνθρωποι.

Η Pfizer αναμένει ακόμη να κυκλοφορήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δόσεις το 2021 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας παρ’ όλα αυτά, οι τροποποιήσεις στις γραμμές παραγωγής της Pfizer έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Και έτσι οι δόσεις παρασκευάζονται με ταχύ ρυθμό.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση το Νοέμβριο για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το εμβόλιο θα λάβει κανονιστική έγκριση αυτόν τον μήνα.

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη χορήγηση του εμβολίου θα περιλαμβάνει 6,4 εκατομμύρια δόσεις, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες.

Οι ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για χρήση στη χώρα.

Πηγή: wsj.com, ecozen.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter