WSJ: Σε επιφυλακή η Σαουδική Αραβία για χτύπημα από το Ιράν – «Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε» λένε οι ΗΠΑ

WSJ: Σε επιφυλακή η Σαουδική Αραβία για χτύπημα από το Ιράν – «Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε» λένε οι ΗΠΑ

Σε κατάσταση συναγερμού για επικείμενα χτυπήματα του Ιράν είναι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας που έχει μοιραστεί τις σχετικές πληροφορίες με τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφεραν στην Wall Street Journal αξιωματούχοι των δύο χωρών οι σαουδάραβες μοιράστηκαν με τις ΗΠΑ πληροφορίες για επικείμενη ιρανική επίθεση. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν τεθεί σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής, σημείωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως το επίπεδο επιφυλακής έχουν ανεβάσει και οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας αλλά και άλλων γειτονικών κρατών.

Οι ίδιοι σαουδάραβες αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στο Ερμπίλ στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από το κύμα διαδηλώσεων που συγκλονίζει τη χώρα, στο φόντο του θανάτου της Μασχά Αμινί. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ανησυχεί για τις προειδοποιήσεις και εμφανίζεται έτοιμο να απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί.

«Μας ανησυχεί η εικόνα της απειλής και είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών καναλιών και των υπηρεσιών πληροφοριών με τους Σαουδάραβες» σημείωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ιράν έχει ήδη επιτεθεί στο βόρειο Ιράκ με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και drones από τον Σεπτέμβριο, ένα από τα οποία καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος καθώς κατευθυνόταν προς το Ερμπίλ, όπου υπάρχει βάση αμερικανική βάση.

Η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει τις κουρδικές αυτονομιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ότι για υποθάλπουν τις αναταραχές στο Ιράν. Οι ιρανικές αρχές έχουν επίσης κατηγορήσει δημοσίως τη Σαουδική Αραβία όπως επίσης και τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την αιματηρή επίθεση στο Σιράζ του Ιράν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει το Ιράν ότι έδωσε drones στη Ρωσία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter