WSJ: Σκόπιμη η συντριβή του Boeing 737 της China Eastern Airlines

WSJ: Σκόπιμη η συντριβή του Boeing 737 της China Eastern Airlines

Τα δεδομένα πτήσης από το ένα μαύρο κουτί που ανακτήθηκε από το αεροσκάφος της China Eastern Airlines, το οποίο συνετρίβη τον περασμένο Μάρτιο στη νότια Κίνα, δείχνουν ότι κάποιος στο πιλοτήριο έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν την προκαταρκτική αξιολόγηση Αμερικανών αξιωματούχων.

Το Boeing 737-800 πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο όταν ξαφνικά διέγραψε μια σχεδόν κάθετη πορεία προς τα κάτω, πέφτοντας κατακόρυφα σε ένα βουνό με εξαιρετική ταχύτητα. Τα δεδομένα από το μαύρο κουτί που ανακτήθηκε στη συντριβή υποδηλώνουν ότι κάποιος ή κάποιοι ώθησαν το αεροπλάνο στη μοιραία πτώση.

Διαβάστε επίσης: Συντριβή Boeing 737 στην Κίνα: Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί

«Το αεροπλάνο έκανε ό,τι του είπε να κάνει κάποιος στο πιλοτήριο», ανέφερε με νόημα ένα άτομο που έχει γνώση της προκαταρκτικής αξιολόγησης, η οποία περιλαμβάνει ανάλυση πληροφοριών που εξάγονται από τον κατεστραμμένο καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου.

Τον Μάρτιο, το μοιραίο Boeing, που εκτελούσε πτήση από το Κούνμινγκ στη Γκουανγκζού συνετρίβη στα βουνά της περιοχής Κουανγκσί, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους 123 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος, στην πιο θανατηφόρα αεροπορική τραγωδία της ηπειρωτικής Κίνας τα τελευταία 28 χρόνια.

Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει προβλήματα με το αεροπλάνο Boeing που συνετρίβη, λένε οι πηγές της WSJ. Τώρα το επίκεντρο των ερευνών έχει στραφεί στους πιλότους, είπε το άτομο που μίλησε στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι κάποιος άλλος στο αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε καταλάβει το πιλοτήριο και να το συνέτριψε εσκεμμένα.

 

Οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν λίγο καιρό για να καταλήξουν στα αίτια της συντριβής και στους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή, αλλά η China Eastern έχει αρχίσει εκ νέου τις πτήσεις με αεροσκάφη τύπου 737-800, αφού καθήλωσε ολόκληρο τον στόλο της για περίπου ένα μήνα μετά τη συντριβή. Αξίζει να σημειωθεί πως το δικινητήριο Boeing 737-800 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αεροπλάνα στον κόσμο για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter