Χ.Α. και ομόλογα στέλνουν σήμα έκδοσης 10ετούς τον Μάρτιο

Χ.Α. και ομόλογα στέλνουν σήμα έκδοσης 10ετούς τον Μάρτιο

Κλείσιμο σε υψηλά 4άρων μηνών για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. και… αποκαθήλωση των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στα επίπεδα του 3,76%, στρώνουν το χαλί για την επόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου. 

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,89% στις 667,46 μονάδες με το ενδιαφέρον να μονοπωλούν οι τραπεζικές μετοχές, ως αποτέλεσμα α) της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες για τα όρια που θα αφορούν στη διάσωση της πρώτης κατοικίας, και β) ενόψει του νέου μηχανισμού που θα αφορά στην απορρόφηση των κόκκινων δανείων εκ μέρους των τραπεζών.

Από την άλλη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για φέτος, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στην τρόικα ενόψει της αξιολόγησής της, στο τέλος του μήνα.

Την ερχόμενη Παρασκευή δε, η Fitch, αναμένεται να ανακοινώσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ανακοίνωση η οποία αναμένεται να καθορίσει την στάση του ΟΔΔΗΧ.

Η Εθνική έκλεισε με άλμα 10,31%, καταγράφοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση της κύριας αγοράς, με την Πειραιώς να σημειώνει κέρδη 8,79%, μετά την ανακοίνωση του οίκου FTSE ότι μεταφέρεται στον Emerging Europe Small Cap, από τον Mid Cap σήμερα. Κέρδη 5,77% σημείωσε η Alpha Bank, με τη Eurobank και τη Λάμδα να έπονται με το +3,71% και +3,39% που κατέγραψαν.

Πάνω από 2% ήταν η άνοδος σε ΕΧΑΕ, Σαράντη, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Μυτιληναίο, ενώ άνω του 1% ήταν σε Grivalia, Jumbo, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Aegean. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Φουρλής, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή. Δύο μετοχές του FTSE 25 βρέθηκαν σε αρνητικά εδάφη, στον αντίποδα, με τη Motor Oil να κλείνει στο -1,42% και τον ΟΛΠ στο -0,12%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter