Haaretz: Πληροφορίες για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για άλλες δύο ημέρες

Haaretz: Πληροφορίες για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για άλλες δύο ημέρες

Σε μία διήμερη επέκταση της εκεχειρίας φαίνεται ότι συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με δηλώσεις αιγυπτιακών πηγών ασφαλείας στην εφημερίδα Al-Αραμπί Αλ Τζαντίντ και τις οποίες μεταδίδει η ισραηλινή Χααρέτζ.

Η νέα επέκταση της συμφωνίας Ισραήλ και Χαμάς θα ισχύσει για ακόμη 2 ημέρες με τους αρχικούς όρους, δηλαδή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους αλλά και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Στο Ισραήλ επιβεβαιώθηκε ότι η πρόταση εξετάζεται, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η εφαρμογή της συμφωνίας εξαρτάται από το αν η Χαμάς είναι σε θέση να απελευθερώσει δέκα επιπλέον ισραηλινούς ομήρους ανά ημέρα, δήλωσε ισραηλινή πηγή.

Ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα, σύμφωνα με τη Χααρέτζ

Ο επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA καθώς και του πρωθυπουργού του Κατάρ στη Ντόχα με θέμα την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η συμμετοχή του Αμπάς Καμέλ στις συζητήσεις στο Κατάρ είναι ασυνήθιστη και δείχνει τη σοβαρότητα των συνομιλιών που διεξάγονται.

Το Ισραήλ θεωρεί τον Κάμελ εταίρο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς και έχει χαρακτηριστεί ως πρόσωπο-κλειδί στις προσπάθειες επίτευξης συναίνεσης μεταξύ των μερών.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Σε ισχύ η παράταση της εκεχειρίας – Παραμένει τραγική η κατάσταση στη Γάζα

Γάζα: Σε εξέλιξη νέα απελευθέρωση 10 ομήρων από τη Χαμάς

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter