Ξαφά: Ανωμαλία οι υψηλότεροι μισθοί στο Δημόσιο

Ξαφά: Ανωμαλία οι υψηλότεροι μισθοί στο Δημόσιο

Επιβεβαίωση της χρησιμοποίησης του «μαξιλαριού» υπέρ των τραπεζών.

Ανωμαλία (!) χαρακτήρισε την ύπαρξη υψηλότερων μισθών στο Δημόσιο εν σχέσει με τον ιδιωτικό τομέα, η γνωστή για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μιράντα Ξαφά, προδιαγράφοντας το μέλλον που προφανώς επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο πρώτος μισθός στο δημόσιο (780 ευρώ) είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και μετά την αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου στα 650 ευρώ τον μήνα (758 σε δωδεκάμηνη βάση). Αυτό αποτελεί ανωμαλία τη στιγμή που η δουλειά στο Δημόσιο είναι εξασφαλισμένη διά βίου, ενώ στον ιδιωτικό τομέα όχι». δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Μιράντα Ξαφά σε συνέντευξή της στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» .

Επιπλέον η κ .Ξαφά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ισχυρό σενάριο πλέον η χρησιμοποίηση του μαξιλαριού για την ενίσχυση-στήριξη των προτάσεων Στουρνάρα – Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την απαλλαγή των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Ειδικότερα η Μιράντα Ξαφά υποστήριξε ότι:

«Από τη στιγμή που αποκλείστηκε αυτή η λύση (σσ. η πώληση των δανείων σε funds). απομένουν οι δύο προτάσεις, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για δημιουργία ενός οχήματος ειδικού σκοπού (SPV), ενός είδους bad bank, όπου οι τράπεζες θα μπορούν να μεταφέρουν ένα τμήμα των κόκκινων δανείων τους».

Η κ. Ξαφά άφησε ανοιχτό το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου που είχε επιβάλει το ΔΝΤ αλλά ακύρωσε νομοθετικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας ότι μόνο έτσι μπορούν να καλυφθεί η απώλεια εσόδων από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα υψηλά εισοδήματα που έχει ανακοινώσει ο κ.Μητσοτάκης

.Ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ξαφά:

«Χωρίς διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν είναι προφανές από πού θα προέλθει ο δημοσιονομικός χώρος για την απαραίτητη μείωση των συντελεστών φορολογίας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter