Χαφιζέ Γκάιε Ερκάν: Οι πρώτες δηλώσεις της νέας προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Χαφιζέ Γκάιε Ερκάν: Οι πρώτες δηλώσεις της νέας προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας
Πηγή: Twitter

Τα «κλειδιά» της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας ανέλαβε και επίσημα την Παρασκευή η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν.

Η Ερκάν ανέφερε στον απερχόμενο πρόεδρο, Σαχάπ Καβτζίογλου: «Είχατε δύσκολο έργο. Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες σας. Θα σας θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας που με έκρινε άξια αυτού του καθήκοντος. Είμαι ευγνώμων και είναι τιμή μου».

Ποια είναι η Δρ Hafize Gaye Erkan

Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη το 1982, η Ερκάν τελείωσε το σχολείο στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι, Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής το 2001.

Η Ερκάν συνέχισε τις σπουδές της στις ΗΠΑ και έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στην επιχειρησιακή έρευνα και τη χρηματοοικονομική μηχανική από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 2005. Ολοκλήρωσε επίσης δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στις διοικητικές επιστήμες στο Harvard Business School και δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στην ηγεσία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Goldman Sachs το 2005 και εργάστηκε εκεί για 9 χρόνια, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στα διοικητικά συμβούλια και στις ομάδες ανώτερων διοικητικών στελεχών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών σε θέματα διαχείρισης ισολογισμών, δοκιμών αντοχής και κεφαλαιακού σχεδιασμού, διαχείρισης κινδύνων, συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ομαδική αγωγή σε βάρος της νέας προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet στις ΗΠΑ, Ραζί Τζανικλιγκίλ, στις 24 Απριλίου κατατέθηκε σε βάρος της ομαδική αγωγή από πελάτες της χρεοκοπημένης τράπεζας First Republic, στην οποία η Ερκάν εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2021.

Ο Τζανικλιγκίλ δήλωσε στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κατατέθηκε ομαδική αγωγή κατά της νέας προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας από τους πελάτες της χρεοκοπημένης First Republic.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter