«Ξαφνικός έρωτας» Βαρβιτσιώτη με τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή σοβαρότατες καταγγελίες για απελάσεις προσφύγων

«Ξαφνικός έρωτας» Βαρβιτσιώτη με τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή σοβαρότατες καταγγελίες για απελάσεις προσφύγων

Και ξαφνικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θυμήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα των προσφύγων και μεταναστών!

Με αφορμή σοβαρότατες καταγγελίες για βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ επιχειρεί να «ξεπλυθεί» για τα όσα εφιαλτικά διαπράχθηκαν στο ζήτημα αυτό τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος άνθρωπος για παράδειγμα δεν είχε αντιδράσει όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης (ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλαδή) κατέθετε ερώτηση προκειμένου να μάθει πόσο κοστίζει στο ελληνικό κράτος η σωτηρία των προσφύγων που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο. Ούτε βέβαια τον ενοχλούσε όταν το στέλεχος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ζητούσε αίμα στα σύνορα.

Ακόμα χειρότερο, δεν είχε αντιδράσει όταν ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός έλεγε επί λέξει από το βήμα της Βουλής τα εξής: «Μόνο τους τελευταίους μήνες πετύχαμε δύο μεγάλες αλλαγές στην ευρωπαϊκή ατζέντα: Βάλαμε -το επαναλαμβάνω, έχει σημασία- ως προτεραιότητα δικιά μας στην ατζέντα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Και σας θυμίζω ότι μέχρι πριν λίγο, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν τολμούσαν καν να πουν τη λέξη λαθρομετανάστευση. Τώρα μαζί με άλλες χώρες του μεσογειακού Νότου, τη βάλαμε ως προτεραιότητα στην ατζέντα. Και με τακτικές ‘’αποτροπής’’ επιπλέον, που μέχρι σήμερα επίσης απαγορεύονταν. Και με πολιτική μαζικών επαναπατρισμών».

Το χειρότερο όλων; Είναι ο ίδιος που μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι το 2014 μιλούσε για «αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης» και ισχυριζόταν ότι «κανείς δεν θέλει να ανοίξουμε τις πύλες» για τους μετανάστες.

Κατά τα άλλα, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει άμεσα να απασχολήσει τα συναρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση, καθώς από τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών δεν παραβιάζονται μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων αλλά κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter