Χάγη: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι – Δείτε το συγκλονιστικό «Κουτί της Πανδώρας» (Video)

Χάγη: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι – Δείτε το συγκλονιστικό «Κουτί της Πανδώρας» (Video)

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Richard Grenell, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Επίσης, το Γραφείο του Προέδρου επιβεβαίωσε ότι ο Thaci ακύρωσε την επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τη σερβική αντιπροσωπεία στις 27 Ιουνίου μετά την πρωτοβουλία του διαμεσολάβηση των ΗΠΑ Grenell και της Αμερικανικής ηγεσίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaci, μετά τη δημόσια ανακοίνωση του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την έναρξη της ποινικής δίωξης του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου, ακύρωσε την επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου κλήθηκε να παραστεί ως μέρος της διαδικασίας του διαλόγου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Σχετικά με την ακύρωση της επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ, το Προεδρικό Γραφείο ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο», ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο του Προέδρου.

Ο Θάτσι, ενημερώθηκε στην πτήση του για ΗΠΑ, πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τον μηνύει για εγκλήματα πολέμου. Το 2011, στο Κουτί της Πανδώρας με τίτλο «το Κίτρινο σπίτι» είχε αποκαλύψει ένα έγκλημα στο οποίο είχε άμεση εμπλοκή ο Θάτσι. Ως αρχηγός του Στρατού του Κοσόβου κατά τη διάρκεια του πολέμου, έστελνε αιχμαλώτους σε ένα ” κίτρινο σπίτι”, όπου τους σκότωναν και έπαιρναν τα όργανά τους τα οποία εμπορεύονταν μέσω Τουρκίας. 

Δείτε τη συγκλονιστική εκπομπή για τα εγκλήματα που μετά από χρόνια κατηγορείται ο Θάτσι και τι έλεγε ο ίδιος στον Κώστα Βαξεβάνη:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2639525692973773&id=1376742042585484

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη στο Facebook

«Σήμερα είναι μια μέρα δημοσιογραφικής δικαίωσης σε διεθνές επίπεδο. Ο Πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτση, έμαθε στην πτήση του για ΗΠΑ, πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τον μηνύει για εγκλήματα πολέμου. Το 2011, στο Κουτί της Πανδώρας με τίτλο “το Κίτρινο σπίτι” είχαμε αποκαλύψει ένα έγκλημα στο οποίο είχε άμεση εμπλοκή ο Θάτσι. Ως αρχηγός του Στρατού του Κοσόβου κατά τη διάρκεια του πολέμου, έστελνε αιχμαλώτους σε ένα ” κίτρινο σπίτι”, όπου τους σκότωναν και έπαιρναν τα όργανά τους τα οποία εμπορεύονταν μέσω Τουρκίας. Ήταν μια συγκλονιστική έρευνα σε συνεργασία με τους Σέρβους συναδέλφους και με οπερατέρ τον Στάμο Προύσαλη. Τότε είχαμε ανατριχιάσει με όσα καταγράφαμε, σήμερα παρά τη φρίκη που είναι λογικό να ακολουθεί τις αναμνήσεις εκείνες, νιώθω ικανοποίηση για τη δίωξη και μια γαλήνη γιατί τα θύματα τουλάχιστον δικαιώνονται. Δείτε την εκπομπή. Ο πόλεμος δεν είναι video game και όσοι εγκληματούν μπορεί να κυβερνούν τον κόσμο όπως ο Θάτσι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter