Χακάρανε το «Εξοικονομώ»

Χακάρανε το «Εξοικονομώ»

Απόπειρες εισόδου 1,5 εκατομμυρίου υποτιθέμενων ενδιαφερομένων, πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες ώρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2». Αυτή ήταν η αιτία κατάρρευσης και αναβολής της λειτουργίας της σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως με βάση τα στοιχεία του υπουργείου 17.000 νοικοκυριά είχαν εκδώσει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, που είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Άρα θα περιμέναμε μια ροή στην πλατφόρμα αυτής της τάξης (σ.σ. 17.000)… εντούτοις μεταξύ του διαστήματος 9-11 είχαμε 1,5 εκατ. εισόδους» τόνισε χαρακτηριστικά. Και αποκάλυψε πως το ενδιαφέρον δεν ήταν πραγματικό, επειδή εντοπιστήκαν 60 κόμβοι που έστελναν με αυτόματο σύστημα 5.000 εισόδους διαδοχικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα..

Ήδη ζητήθηκε από τον ΟΤΕ να αποσταλούν οι διευθύνσεις IP των «μαζικών αποστολέων». Ενώ σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν το σύστημα θα ανοίξει σταδιακά από την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον υπουργείο, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί με την παρακάτω σειρά:

– Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

– Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

– Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter