Χάκετ στο Eurohoops: “Περίμενα… ένα τηλέφωνο, να σεβόμαστε τις αποφάσεις των άλλων” (video)

Χάκετ στο Eurohoops: “Περίμενα… ένα τηλέφωνο, να σεβόμαστε τις αποφάσεις των άλλων” (video)

Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε στο Eurohoops και το Νίκο Βαρλά μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, για την σπουδαία χρονιά που κάνει στη Μόσχα και αποκάλυψε την προσμονή του για το τηλεφώνημα που δεν ήρθε ποτέ το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό!

Του Νίκου Βαρλά/info@eurohoops.net

Το περασμένο καλοκαίρι ο Χάκετ προερχόταν από μια εξαιρετική σεζόν στην Μπάμπεργκ και πολλοί περίμεναν, όπως και… ο ίδιος, την πιθανότητα να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Ο Ιταλοαμερικανός το ήθελε και περίμενε αυτό το τηλεφώνημα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ώστε να επιστρέψει στο λιμάνι, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurohoops και το Νίκο Βαρλά!

Από τη στιγμή που δεν έγινε πραγματικότητα η επιστροφή, ήρθε η πρόταση της ΤΣΣΚΑ, με τον Χάκετ να γίνεται μέρος της “μηχανής” της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη και μάλιστα με βασικό ρόλο, διανύοντας μια εξαιρετική χρονιά στη Μόσχα!

Μιλώντας στο Eurohoops, ο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ που αποθεώθηκε στο ΣΕΦ, επιβεβαιώνοντας πως είναι εκ των αγαπημένων της εξέδρας, αναφέρθηκε στην πειστική νίκη επί των Πειραιωτών, στη συνταγή που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία φέτος, στα προβλήματα του Ολυμπιακού, αλλά και το παντοτινό δέσιμο που έχει με τους “ερυθρόλευκους”!

-Πώς βίωσες το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Περίμενες μια τόσο εύκολη νίκη;

“Ηταν μια σπουδαία ομαδική νίκη. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα με εξαιρετικό πλάνο από τον προπονητή μας. Οι προπονήσεις μας ήταν έντονες και έδειχναν ότι θα βγαίναμε για να παλέψουμε όλοι μαζί κι αυτό οδήγησε στη νίκη”.

-Η ΤΣΣΚΑ τα προηγούμενα χρόνια έκανε μεγάλα σερί στην κανονική περίοδο, αλλά όταν έφτανε στο Final Four γνώρισε ήττες που πλήγωσαν τον “οργανισμό”. Θεωρείς ότι ίσως φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού η ομάδα δείχνει λίγο πιο ασταθής από άποψη αποτελεσμάτων, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να παρουσιαστεί πιο έτοιμη πνευματικά στο Final Four;

“Η ΤΣΣΚΑ ήταν πάντα πολύ ισχυρή. Πολλές φορές στην κανονική περίοδο κυριαρχούσε, αλλά γνώρισε ήττες στο Final Four, όπου είναι και θέμα τύχης. Το ταξίδι μας είναι πολύ καλό ως τώρα. Κυνηγάμε την Φενέρ που κάνει τρομερή σεζόν, η ομάδα δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι. Είμαστε σταθεροί και συγκεντρωμένοι. Τώρα είναι η ώρα να μείνουμε ταπεινοί, με χαμηλό προφίλ και να πάμε έτσι ως το τέλος της σεζόν”.

Πάμε σε εσένα. Επειτα από μια δύσκολη σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού σου, υπέγραψες στην ΤΣΣΚΑ το καλοκαίρι και πολλοί δεν περίμεναν από εσένα να είσαι βασικός και να έχεις τόσο ενεργό ρόλο, όμως έχεις καταφέρει να είσαι σημαντικός. Πώς κατάφερες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κόουτς Ιτούδη και των συμπαικτών σου;

“Μόνο με τη σκληρή δουλειά, ειλικρινά. Πρόκειται για ένα απίστευτα ταλαντούχο γκρουπ παικτών, μια ομάδα που είναι μαζί και παίζει συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ. Ο κόουτς Ιτούδης ήταν σαφής απέναντί μου. Με πήρε γιατί θεώρησε ότι μπορώ να βοηθήσω με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι ευλογία, γιατί μπορώ καθημερινά να προπονούμαι μαζί με τον Σέρχιο, μαζί με τον Κόρι (σ.σ. Χίγκινς) και το Νάντο. Αυτό ασφαλώς μόνο καλύτερο μπορεί να με κάνει. Δουλεύω καθημερινά για να κερδίσω τον ρόλο και τον χρόνο μου. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο ώστε η ομάδα να κερδίζει. Στο τέλος της ημέρας οι νίκες μετρούν”.

-Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια έχει πέντε σερί ήττες, έχοντας προβλήματα. Εσύ, βλέποντας απ’ έξω, ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα;

“Οταν η σεζόν είναι τόσο μεγάλη και απαιτητική, έχεις να αντιμετωπίσεις και απώλειες τραυματισμών, που δημιουργούν αστάθεια και προβλήματα στο μοίρασμα των ρόλων. Ασφαλώς ξέρω ότι είναι δύσκολο. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο, όσο δείχνει. Ο Ολυμπιακός είναι μια πλήρως νέα ομάδα. Εχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πέρυσι, νέος προπονητής, νέο σύστημα. Είναι κατανοητό γιατί έχουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Με εξαίρεση τις Φενέρ, Ρεάλ και Εφές, όλες οι άλλες ομάδες δυσκολεύονται. Δεν μπορώ να πω ότι η σεζόν του είναι άσχημη, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά παραμένουν σε θέση playoffs και θα δούμε”.

-Και κάτι τελευταίο… Θεωρείς ότι υπάρχει ακόμα αυτό το ξεχωριστό δέσιμο με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του; Κι αν ναι, ποιος είναι ο βασικός λόγος;

“Θεωρώ ότι η σχέση που έχω δημιουργήσει με τους συμπαίκτες, τα παιδιά στα αποδυτήρια και τον κόσμο είναι κάτι που θα έχω πάντα μέσα μου και ποτέ δε θα αλλάξει. Ασφαλώς έπρεπε να προχωρήσω. Περίμενα ένα τηλεφώνημα το καλοκαίρι, δεν ήρθε, όμως έτσι είναι οι μπίζνες. Μερικές φορές πρέπει να σέβεσαι τις αποφάσεις των άλλων και η απόφασή τους ήταν να προχωρήσουν διαφορετικά, κάτι που σέβομαι. Ομως είναι πάντα σπουδαίο να έρχομαι εδώ και να βλέπω τον κόσμο και την ατμόσφαιρα εδώ”.

-Ας κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη με ελληνικές λέξεις που θυμάσαι…

(Ο Χάκετ απάντησε στα ελληνικά)

“Τι κάνεις;”, “μαλ…”… Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter