Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, αλλά βαθμιαία και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα επηρεαστούν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να έχουν κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χαλκιδικής και των Σποράδων. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και σε μεμονωμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ανέμους, καταιγίδες και χαλάζι

Αναλυτικά, την Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 11 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού, ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα, αλλά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter