Χαλάνδρι: Το θύμα, ο Γιώργος Μοσχούρης είχε γλιτώσει δολοφονική απόπειρα το 2020

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Το θύμα της μαφιόζικης δολοφονικης επίθεσης, ο Γιώργος Μοσχούρης ήταν επιχειρηματίας της νύχτας που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση τον Ιούλιο του 2020 στη Βούλα έξω από γνωστό ζαχαροπλαστείο και είχε γλιτώσει.

Πιο συγκεκριμένα, είχε δεχθεί επίθεση στο χώρο στάθμευσης, του φούρνου «Ηπειρώτισσα» στη Βούλα. Ο τότε 50χρονος άντρας ο οποίος φέρεται να είναι ένα από τα ισχυρά κεφάλια της Greek Mafia, είχε δεχθεί επίθεση από δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Είχε δεχθεί δύο βολίδες στην κοιλιακή χώρα, ενώ οι άλλες 13, που έριξαν οι δράστες της επίθεσης είχαν σταματήσει πάνω στη θωράκιση. Τότε η ΕΛΑΣ έκανε εκτιμούσε πως η επίθεση είχε ως κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας.

Ο ίδιος υπήρξε ένας από τους εκτελεστές της Greek Mafia κάτι που του έδωσε το όνομα του «Θαμνάκια». Είχε εμπλακεί μάλιστα και στην επίθεση εναντίον του καθηγητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια.

Το θύμα φέρεται τα τελευταία 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις, εκρήξεις, εμπρησμούς, παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Στελέχη της ΕΛΑΣ τον ανέφεραν ως ένας από τους παλιούς ανθρώπους της νύχτας και συμπληρώνουν πως  έχει υπάρξει στο πλευρό του Θέμη Καλαποθαράκου, που δολοφονήθηκε το 2000 στον Σχοινιά Μαραθώνα, ενώ συνεργάστηκε με πολλά στελέχη της επονομαζόμενης Greek Mafia, μεταξύ των οποίων και με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Το 2015, σε δικογραφία που είχε σχηματίσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την δράση τριών εκβιαστικών συμμοριών, που εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες 170 καταστημάτων, ο Γιώργος Μοσχούρης φέρεται να ηγείτο σε μία από αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Απόλυτη κάλυψη Μαξίμου για έμμισθη σχέση γαλάζιων στελεχών με την Blue Skies – «Καλά κάνουν» 

Προκλητική παραδοχή Κυρανάκη και επιβεβαίωση Documento για έμμισθη σχέση με την Blue Skies (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι αποκαλύψεις για σχέσεις ΝΔ με Ομάδα Αλήθειας – Τα τρία ερωτήματα

Ετικέτες