Χαλαρό τριήμερο στη Νέα Υόρκη για τον πρωθυπουργό

Χαλαρό τριήμερο στη Νέα Υόρκη για τον πρωθυπουργό

Ένα χαλαρό τριήμερο θα έχει ο πρωθυπουργός, αυτή την φορά στη Νέα Υόρκη, στο Μανχάταν, όπου βρίσκεται ήδη για να συμμετάσχει στην 76η Συνέλευση του ΟΗΕ.

Θα περίμενε κανείς ο πρωθυπουργός να έχει ένα σοβαρό και πυκνό πρόγραμμα, με συναντήσεις με ηγέτες χωρών για να προωθήσει τα συμφέροντα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Άλλωστε στο επίσημο ενημερωτικό προβάλλεται ότι στόχος είναι η προώθηση της εξωστρέφειας ,η αναβάθμισης της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή και άλλα βαρύγδουπα που επαναλαμβάνουν αμάσητα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Αντί όμως γι αυτό το πυκνό και βαρύ πρόγραμμα βλέπουμε ότι προβλέπεται μία συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και μία ακόμη με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης και πρώην πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα Μοχάμεντ Μένφι, τον οποίο είχε απελάσει παλαιότερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προκύπτει έτσι ότι η σοβαρότερη συνάντηση μπορεί να αποδειχθεί με τον πρόεδρο της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, με τον οποίο συζήτησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά το ποδόσφαιρο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφορά χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται και εκατομμύρια φιλάθλους. Θα μιλήσει και στον ΟΗΕ την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός περίπου ένα δεκάλέπτο όπως όλοι οι ηγέτες που παραβρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρωθυπουργός όμως θα συμμετάσχει στα πάρτι που πάντα γίνονται και που διοργανώνουν οι διάφορες οργανώσεις και ίσως καταφέρει κάποιο φωτο οπορτιούνιτι. Πριν από δύο χρόνια στην πρώτη του επίσκεψη κυνηγούσε μία συνάντηση με τον τότε πρόεδρο Τραμπ για να ανοίξει τον δρόμο για μπίζνες και είχε πετύχει ένα γεύμα με τον γαμπρό του. Επίσης πήρε και μία ωραία φωτογραφία μετά συζύγων με το ζεύγος Τράμπ. Τώρα θα επιδιώξει αντίστοιχο φωτο οπορτιούνιτι με τον Μπαίντεν για να τροφοδοτήσει τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα σοσιαλ μίντια. Θα συναντηθεί όμως με ηγέτες Αμερικανο – εβραϊκών και ομογενειακών οργανώσεων, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για να μάθει από πρώτο χέρι πως ήταν στα εγκαίνια του Τουρκικού ουρανοξύστη που εγκαινίασε ο Ερντογάν, πριν δυο μέρες.

Παρόμοιο ήταν και το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο πρωθυπουργός δεν αξιοποιεί την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης για να έχει μία σειρά συναντήσεων ώστε να προωθήσει πράγματι τα συμφέροντα της χώρας. Η απουσία επαφών και η καθυστέρηση υποβολής του επίσημου προγράμματος της επίσκεψης, δείχνουν ότι ο στόχος δεν ήταν μία σοβαρή παρουσία. Φυσικά υπάρχουν και κάποια ερωτήματα; Επεδίωξε συναντήσεις με ηγέτες; Αντίστοιχα υπήρξαν αιτήματα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ανύπαρκτος στην διεθνή σκηνή.

Αλλά επειδή αυτά δεν θα απαντηθούν, μάλλον πρόκειται για μία από τις γνωστές αποδράσεις του πρωθυπουργού. Αυτή την φορά στο Μανχάταν. ΄Ίσως βρει τον χρόνο να δει την κόρη του που προσφάτως συνόδευσε στην εγκατάστασή της. Αυτό είχε κάνει πριν από δύο χρόνια όταν τότε ακόμη σπούδαζε ο γιος του Κωνσταντίνος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter