Χαλαρώνουν τις κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Κούβα οι ΗΠΑ

Χαλαρώνουν τις κυρώσεις σε Βενεζουέλα και Κούβα οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τρίτη μια περιορισμένη χαλάρωση ορισμένων κυρώσεων που είχαν επιβάλει στη Βενεζουέλα με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να ενθαρρύνουν την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, η χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας αποφασίστηκε «κατόπιν αιτήματος της μεταβατικής κυβέρνησης» του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν τη Δευτέρα και στην άρση ορισμένων κυρώσεων που είχαν επιβάλει στην Κούβα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, τη μεταφορά χρημάτων και την αεροπορική σύνδεση του νησιού. Μολονότι η αμερικανική κυβέρνηση κάνει λόγο για «σύμπτωση», δεν είναι τυχαίο ότι η χαλάρωση των μέτρων συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο της Αμερικής που θα φιλοξενήσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Λος Άντζελες, στις αρχές Ιουνίου.

Το Μεξικό και άλλες χώρες απειλούν να μποϊκοτάρουν τη σύνοδο αυτήν εάν δεν προσκληθούν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα.

Πηγή: Bloomberg, Axios

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter