Χαλέπι: 66.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων

Χαλέπι: 66.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων

Πάνω από 66.000 άτομα έχουν εκτοπιστεί από τις πρόσφατες μάχες στα διαφορετικά μέτωπα της επαρχίας του Χαλεπιού, στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

«Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει περίπου 40.000 άτομα τα οποία έχουν μετακινηθεί από την αλ-Μπαμπ και από τη γειτονική πόλη Ταντέφ, καθώς και 26.000 ακόμα από κοινότητες στα ανατολικά της αλ-Μπαμπ», επισημαίνει το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η αλ-Μπαμπ αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα βόρεια της Συρίας, το οποίο πέρασε στον έλεγχο του τουρκικού στρατού και συμμάχων τους σύρων ανταρτών στα τέλη Φεβρουαρίου μετά από αρκετές εβδομάδες μαχών.

Τα στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ, υποστηριζόμενα από αέρος από τη συριακή και ρωσική αεροπορία, διεξάγουν από τον Ιανουάριο επίθεση προκειμένου να απομακρύνουν εντελώς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τα νοτιοανατολικά της επαρχίας του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «39.766 άτομα από την αλ-Μπαμπ έφυγαν από την πόλη για άλλες περιοχές του βορρά που βρίσκονται υπό τον έλεγχο άλλων ομάδων ανταρτών». Ο Οργανισμός εξέφρασε ανησυχία για τη ζωή τους, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από τις βόμβες και τις ενεργές νάρκες που έχουν διασκορπιστεί από τους τζιχαντιστές στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 30.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, εγκατέλειψαν τις εστίες τους, μέσα στην εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προέλασης των συριακών στρατευμάτων στα ανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter