Χαλέπι: Αποχωρεί η πρώτη φάλαγγα λεωφορείων με αμάχους

Χαλέπι: Αποχωρεί η πρώτη φάλαγγα λεωφορείων με αμάχους

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί το απόγευμα της Πέμπτης από τις συνοικίες του Χαλεπιού που ήλεγχαν αντάρτες, ανέφερε ένας αξιωματικός του στρατού, την ώρα που μια πρώτη αυτοκινητοπομπή αποχώρησε από τον τομέα που ελέγχει η αντιπολίτευση.

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η πρώτη φάλαγγα λεωφορείων που μεταφέρει αντάρτες έφυγε από το ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 951 ανθρώπους, μεταξύ αυτών περισσότεροι από 200 αντάρτες, όπως επίσης και 108 τραυματίες ανάμεσά τους (και) αντάρτες» επισήμανε ο αξιωματικός.

Την ίδια ώρα οι πρώτες ομάδες των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πόλη του Χαλεπιού έφθασαν σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός ο οποίος βρίσκεται στο πεδίο και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έφθασαν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας ομάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης κοντά στην κοινότητα Καν αλ Ασάλ, συμπληρώνοντας πως οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Είκοσι πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις καταδίκασαν την «ηθική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας» την ώρα που η «ανθρωπότητα ψυχορραγεί» στο Χαλέπι, σε μια κοινή διακήρυξη που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από το Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

«Την ώρα που οι διπλωμάτες της διεθνούς κοινότητας συναντώνται στη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και σήμερα στις Βρυξέλλες, η ανθρωπότητα πνέει τα λοίσθια στο Χαλέπι», τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, καταγγέλλουν οι 25 μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια Σύρους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter