Χαλκίδα: Δύο αστυνομικοί διώκονται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και απειλή

Χαλκίδα: Δύο αστυνομικοί διώκονται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και απειλή

Νέες καταγγελίες σε βάρος δύο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που εδρεύει στο νομό Αττικής.

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 33χρονο αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα σε βάρος του εκκρεμούν μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, και απειλή.

Οι δύο νέες καταγγελίες αναφέρουν τα εξής:

Πρώτον:

Για τον 50χρονο αστυνομικό έχει γίνει ανώνυμη καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι εκβίαζε καταστηματάρχες της Χαλκίδας. Το EviaZoom.gr επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του EviaZoom.gr, τόνισε «ότι μόλις έμαθε για την συγκεκριμένη καταγγελία δήλωσε έκπληκτος», λέγοντας ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία αφήνοντας και αιχμές για ανώτερους αστυνομικούς της Αστυνομικούς Διεύθυνσης Εύβοιας με τους οποίους δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις..

«Φαίνεται ότι είναι ψευδής καταρχάς επειδή είναι ανώνυμη και θίγει την τιμή και την υπόληψη μου και έχω καταθέσει μήνυση σε βάρος του αγνώστου ή αγνώστων συντακτών της καταγγελίας για συκοφαντική δυσφήμιση», τόνισε ο οικογενειάρχης αστυνομικός, ο οποίος είναι αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας δεν έχει δώσει ανάλογα τέτοια δείγματα συμπεριφοράς, ειδικά για ένα τέτοιο σοβαρό αδίκημα.

Δεύτερον:

Όσον αφορά τον δεύτερο και συγκεκριμένα τον 33χρονο αστυνομικό εδώ τα πράγματα αλλάζουν, καθώς μόλις πριν 1,5 μήνα είχε συλληφθεί για κατάχρηση εξουσίας και απειλή, ενώ η συμπεριφορά του σε όποια υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχει υπηρετήσει δεν είναι η πρέπουσα και δεν θυμίζει σε τίποτα αστυνομικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες αυτός είναι ο λόγος που έχει μετατεθεί από την Τροχαία και από άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με ελέγχους, σε πόστο του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας που αφορά τον σκοπό των κρατητηρίων.

Η νέα συγκεκριμένη καταγγελία – μήνυση σε βάρος του, η οποία είναι επώνυμη και κατατέθηκε, πριν λίγα 24ωρα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που εδρεύει στο νομό Αττικής, αναφέρει:

«Ότι εξύβρισε αρχικά εντός του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας πολίτη, -που είχε πάει στο τμήμα ως μάρτυρας για άλλη προσωπική του υπόθεση-, με τις εκφράσεις όπως “αδερφή” κ.α., απειλώντας τον μάλιστα βγάζοντας το υπηρεσιακό πιστόλι από τη θήκη, το οποίο προέταξε για εκφοβισμό, χωρίς ωστόσο να κάνει χρήση ή να στοχεύσει τον καταγγέλοντα, λέγοντας του “ότι θα τον βάλει στο κρατητήριο και θα κλαίει, ενώ συνέχισε να λέει “κάνε μου και εσύ μήνυση αλλά εγώ δεν δεν θα μπω στο κρατητήριο”». Τότε, όπως αναφέρει η μήνυση, ο εξοργισμένος πολίτης του απάντησε του αστυνομικού «ότι εσύ είσαι αδερφή και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, λέγοντας και οι δύο πάμε έξω από το τμήμα για να δούμε ποιος πραγματικά είναι άνδρας».

Στη καταγγελία αναφέρεται επίσης: «Και την στιγμή που πήγαν να κατέβουν έξω από το Τμήμα για να παίξουν ξύλο επενέβησαν η αξιωματικός υπηρεσίας και ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος έβγαλε έξω από το αστυνομικό τμήμα τον 33χρονο αστυνομικό και στη συνέχεια ζήτησε από τον πολίτη να βγει έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας μέχρι να αντικατασταθεί ο 33χρονος αστυνομικός και μετά να ξαναανέβει πάνω. Οι φωνές μεταξύ των αστυνομικών που τσακώνονταν ακούστηκαν σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση μέχρι έξω, την ώρα που ο πολίτης βρισκόταν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Ο 33χρονος αστυνομικός στη συνέχεια έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και μετά ανέβηκε ξανά πάνω ο πολίτης ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την προσωπική του υπόθεση που είχε πάει ως μάρτυρας αποχώρησε».

Όπως ανέφερε επίσης στη καταγγελία – μήνυση ο πολίτης, «ζήτησε να μάθει αν έχει εξεταστεί και πότε από ψυχίατρο ο συγκεκριμένος αστυνομικός καθώς τον θεωρεί επικίνδυνο ειδικά για το επάγγελμα του αστυνομικού. Επίσης ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση αποκλειστικά το Εσωτερικών Υποθέσεων και η αρμόδια Εισαγγελέας της Υπηρεσίας στην Αττική και να ενημερωθεί άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ».

Πηγή: EviaZoom.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter