Χαλκίδα: Καταγγελίες για τραμπούκικες πρακτικές της δημάρχου

Χαλκίδα: Καταγγελίες για τραμπούκικες πρακτικές της δημάρχου
Φωτογραφία: Facebook

Σε μια καταγγελτική ανακοίνωση εναντίον της επανεκλεγμένης δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, προχώρησε ο Γιώργος Σπύρος, ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό, «ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ». Στην ανακοίνωση του ο Γιώργος Σπύρου κατηγορεί την κυρία Βάκα ότι εντεταλμένοι της «μπούκαραν» την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου «στο γραφείο δημοτικού υπαλλήλου, για να κατασχέσουν σαν τραμπούκοι και χωρίς αιτιολογία τα ηλεκτρονικά αρχεία από τον υπολογιστή του και να του δηλώσουν προφορικά να μαζέψει τα πράγματά του, γιατί μεταφέρεται σε άλλη θέση εργασίας μόνο και μόνο επειδή υποστήριξε ανοιχτά τη παράταξή μας.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Σπύρου αναφέρει πως η Έλενα Βάκα «δηλώνει ξεδιάντροπα με τις πράξεις της ότι ο Δήμος και οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν υπηρετούν τους δημότες, αλλά ανήκουν και υπηρετούν αυτήν προσωπικά που ενεργεί ως φεουδάρχης».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου στον Δήμο Χαλκιδέων, διαδικασία που είχε προκαλέσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σπύρου, ο οποίος διατύπωνε ενστάσεις για την επανεκλογή της νυν Δημάρχου Έλενας Βάκα, με μόλις 76 ψήφους διαφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Σπύρου

Δεν πέρασε ούτε μία μέρα και η Βάκα έβγαλε το χαμογελαστό της προσωπείο, για να δείξει το γεμάτο μισαλλοδοξία, φανατισμό και εκδικητικότητα πραγματικό της πρόσωπο.

Σήμερα το πρωί μπούκαραν οι εντεταλμένοι της στο ΔΟΑΠΠΕΧ, στο γραφείο δημοτικού υπαλλήλου, για να κατασχέσουν σαν τραμπούκοι και χωρίς αιτιολογία τα ηλεκτρονικά αρχεία από τον υπολογιστή του και να του δηλώσουν προφορικά να μαζέψει τα πράγματά του, γιατί μεταφέρεται σε άλλη θέση εργασίας μόνο και μόνο επειδή υποστήριξε ανοιχτά τη παράταξή μας.

Αυτή που κατέβασε χωρίς ντροπή στο συνδυασμό της 30 δημοτικούς υπαλλήλους και συγγενικά τους πρόσωπα, δηλώνει τώρα έμπρακτα ότι δεν την ενδιαφέρει η υπηρεσιακή τάξη και δεν ανέχεται κανένα δημοτικό υπάλληλο να έχει άλλη εκλογική επιλογή παρά μόνο αυτήν.

Δηλώνει ξεδιάντροπα με τις πράξεις της ότι ο Δήμος και οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν υπηρετούν τους δημότες, αλλά ανήκουν και υπηρετούν αυτήν προσωπικά που ενεργεί ως φεουδάρχης.

Δηλώνει ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το υπηρεσιακό δίκαιο και τις νόμιμες διοικητικές διαδικασίες.

Επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε προεκλογικά, ότι έχουμε απέναντι μας ένα σκληρό, απολυταρχικό σύστημα εξουσίας, η επικράτηση του οποίου θα παγιώσει στο Δήμο μας το κράτος του ζόφου.

Σήμερα όμως τέλειωσαν και από εμάς οι πολιτικές αβρότητες.

Θα την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει.

Θα την ταράξουμε στην νομιμότητα.

Επισημαίνουμε όμως και στους δικούς της, εκλεγμένους και μη, υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, να μην την ακολουθήσουν με την αφωνία τους σε αυτό το κατήφορο.

Η μη εναντίωση σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές και σε όσες άλλες ακολουθήσουν στο μέλλον, ισοδυναμεί με συνενοχή.

Την δημοκρατία δεν αρκεί μόνο να την επικαλούμαστε, αλλά απαιτείται και να την υπερασπιζόμαστε όπου και όταν αυτή απειλείται

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter