Χαλκίδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές, λόγω της πλημμύρας

Χαλκίδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές, λόγω της πλημμύρας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν δύο περιοχές της Χαλκίδας, καθώς λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων του προηγούμενου διαστήματος έχει ανέβει η στάθμη του νερού ακόμα και σε περιοχές μέσα στο σχέδιο πόλης, με συνέπεια να κινδυνεύουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Πρόκειται για τις περιοχές της Αγίας Ελεούσας, της Λιανής Άμμου και του Δοκού, όπου σήμερα η στάθμη του νερού έχει φτάσει στο έδαφος. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Αγία Ελεούσα πρόκειται για μια περιοχή βαλτώδη που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης αλλά τώρα με τις βροχοπτώσεις έχει μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δοκού στο παρελθόν υπήρχε μια φυσική λίμνη, η οποία λόγω των βροχοπτώσεων απέκτησε και πάλι το φυσικό της χαρακτήρα καθώς δεν υπάρχει τρόπος προς το παρόν να εκτονωθούν τα νερά τα οποία αναβλύζουν από το έδαφος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ιδιαίτερα τη φετινή περίοδο έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες νερού και οι βροχές στην Εύβοια χαρακτηρίστηκαν «πρωτοφανείς» για τα τελευταία 40 χρόνια.

Κατόπιν αιτήματός του δήμου Χαλκίδας προς τις αρμόδιες αρχές, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε να προωθηθούν διαδικασίες άντλησης των υδάτων αλλά και να ακολουθήσουν πρόχειρα έργα για να εκτονωθούν τα νερά που βγαίνουν μέσα από το έδαφος, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να σχεδιαστούν έργα τα οποία πλέον κρίνονται ως αναγκαία.

Σε ό,τι αφορά τους κατοίκους στις περιοχές της Αγίας Ελεούσας, και της Λιανής Άμμου, περνούν δύσκολες ώρες καθώς «νιώθουν» το νερό ακόμα και στα ισόγεια των σπιτιών τους, ενώ σε ορισμένα σημεία και βιοτεχνίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους καθώς τα νερά είναι έξω από την πόρτα τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter