Χαλκιδική: Με συλλαλητήρια απαντούν στον Eldorado Gold

Χαλκιδική: Με συλλαλητήρια απαντούν στον Eldorado Gold

Δύο δυναμικά συλλαλητήρια εναντίον των εξορύξεων χρυσού και της καταστροφής του περιβάλλοντος, οργανώνονται σήμερα και την Τρίτη σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Το «Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» καλεί σήμερα Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2017, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, έδρα του πολύπαθου δήμου Αριστοτέλη, συλλαλητήριο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

“Στο δήμο Αριστοτέλη επιβλήθηκε η ανάπτυξη μιας από τις πιο ρυπογόνες και καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, η εξόρυξη και η μεταλλουργία χρυσού. Η περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή ενός τόπου, δεν είναι ανάπτυξη, είναι έγκλημα!!!”, αναφέρεται στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, διοργανώνει αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Καμάρα. Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Απέναντι στους εκβιασμούς της πολυεθνικής και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, εμείς απαντάμε: Να φύγουν! Να σταματήσουν τώρα και οριστικά οι εξορύξεις σε όλη τη Χαλκιδική, να ακυρωθούν τα σχέδια για νέες εξορύξεις σε Μακεδονία και Θράκη. Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, δεν αναθέτουμε τους αγώνες μας σε καμία κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά, μέχρι να φύγει η εταιρεία και να μην έρθει άλλη! Συγκέντρωση την Τρίτη 19/09 στις 18:00 στην Καμάρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter