Χαλκιδική: Συγκλονίζει η μάνα του 38χρονου που ξεψύχησε περιμένοντας δύο ώρες ασθενοφόρο

Χαλκιδική: Συγκλονίζει η μάνα του 38χρονου που ξεψύχησε περιμένοντας δύο ώρες ασθενοφόρο

«Ας βοηθήσουμε όλοι και κυρίως η πολιτεία να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Ας είναι το παιδί μου το τελευταίο θύμα της αδιαφορίας» λέει η μητέρα του 38χρονου, ο οποίος ξεψύχησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ενώ το ασθενοφόρο έφτασε ύστερα από σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες.

Μιλώντας στο Έθνος, η μητέρα του 38χρονου, υποστηρίζει πως ο γιος της δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, μάλιστα ετοιμαζόταν να φύγει το καλοκαίρι για δουλειά στην Ισπανία, όπου παράλληλα θα έκανε μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία, ενώ εργαζόταν κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ουδέποτε το τελευταίο διάστημα διαμαρτυρήθηκε ότι πονάει κάπου ή κάτι τον ενοχλεί.

«Κοιμόμασταν, όταν περίπου στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου τον ακούσαμε να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιό του. Σηκώθηκε ο πατέρας του και ξύπνησε κι εμένα. Αντιληφθήκαμε ότι δυσκολεύεται να ανασάνει και αμέσως καλέσαμε ασθενοφόρο. Πιστεύαμε ότι θα έρθει από το Παλαιοχώρι, όμως το μοναδικό διαθέσιμο ήταν στην Κασσανδρεία και χρειάστηκε δύο ώρες. Το παιδί μου έσβησε και παρ’ όλες τις προσπάθειες του πληρώματος, είχε ήδη φύγει. Στα χέρια μας ξεψύχησε», σημειώνει. Η νεκροψία που θα γίνει σήμερα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου θα ρίξει φως στην ακριβή αίτια του θανάτου του 38χρονου, καθώς η οικογένειά του επιμένει πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, παραδέχτηκε ότι το ασθενοφόρο χρειάστηκε 1 ώρα και 50 λεπτά για να φτάσει στο περιστατικό, γιατί μετέβη στην Ουρανούπολη από την Κασσανδρεία, ενώ το άλλο όχημα που ήταν σε υπηρεσία, είχε διατεθεί ήδη σε περιστατικό στα Νέα Μουδανιά. «Υπάρχουν ελλείψεις και σε μέσα και σε ανθρώπινο δυναμικό. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες», δήλωσε η κυρία Ματσικούδη και παρέπεμψε για περισσότερη ενημέρωση στη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν τρία ασθενοφόρα και 33 άτομα εργάζονται στο ΕΚΑΒ. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο νομός δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, οι αυξημένες ανάγκες καλύπτονται από αδειούχους διασώστες άλλων νομών, ενώ πέρσι ήταν στον νομό και ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

«Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρο και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου, και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Σωματείου θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση, όπως είπε ο ίδιος, είχαν προχωρήσει και πέρσι οι συνδικαλιστές, αλλά ποτέ δεν τους κάλεσε ο εισαγγελέας.

Πηγή: seleo.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter