Χαλκιδική: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του, μέσα στο κρύο (Video)

Χαλκιδική: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του, μέσα στο κρύο (Video)

Σε μια ανάλγητη ενέργεια προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία πέταξε έξω απ’το σπίτι του, στα Φλογητά Χαλκιδικής, τον 82χρονο Θεόφιλο Τζοχουνίδη. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ένας ηλικιωμένος με αναπηρία τυλιγμένος με κουβέρτες και μπουφάν για να μην παγώσει βρίσκεται έξω απ’το σπίτι που έχτισε με τους κόπους μια ολόκληρης ζωής.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομία προσήγαγε την κόρη του 82χρονου, Αναστασία Τζοχουνίδου και τον γιο της. Κάτοικοι και εργαζόμενοι του χωριού αντέδρασαν στην έξωση, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επιτεθεί εναντίον τους. Εδώ βλέπουμε τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν τον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων, Δημήτρη Λυριτζή.

Η οικογένεια του 82χρονου αναγκάστηκε να πάρει άρον άρον κάποια από τα πράγματά της, ενώ μεταφορική φόρτωνε τα έπιπλα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να απειλήσουν την μία από τις κόρες ότι αν βγάζει βίντεο θα βρει τον  μπελά της.

Η οικογένεια καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί άσκησαν βία και στις κόρες με αποτέλεσμα η μία εξ’αυτών να έχει μώλωπες και αμυχές στο χέρι.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει εκδιώξει και στο παρελθόν τον Θεόφιλο Τζοχουνίδη και την σύζυγό του, Σωτηρία, όμως αυτοί επέστρεψαν στο σπίτι που μένουν τα τελευταία 53 χρόνια και μεγάλωσαν τα 3 παιδιά τους. Μάλιστα, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο η εικόνα με τον 81χρονο, τότε, Θεόφιλο Τζοχουνίδη να κοιμάται για 56 ημέρες στην αυλή του σπιτιού του, καθώς η αστυνομία με τον νέο ιδιοκτήτη είχαν αλλάξει τις κλειδαριές. Στη συνέχεια μετά από μία ευνοϊκή δικαστική απόφαση η οικογένεια είχε επιστρέψει στην οικία της, αλλά σήμερα ο μεγαλοσχήμονας που αγόρασε το σπίτι με την ελληνική αστυνομία, είχαν άλλο σχεδιασμό.

Η τοπική κοινωνία και σωματεία της περιοχής δεν το βάζουν κάτω και καλούν σε συγκέντρωση στα Νέα Φλογητά στις 18:00.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter