Κορονοϊός: Συναγερμός λόγω κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική

Κορονοϊός: Συναγερμός λόγω κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις σε Χανιά και Χαλκιδική

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκιδική, καθώς εκκενώνονται τμήματα παιδικής κατασκήνωσης, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, πρόκειται για κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας.

Εκεί εντοπίστηκαν τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 14 κρούσματα, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Επίσης, οι υπεύθυνοι δε θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Κρούσματα και σε κατασκήνωση των Χανίων

Αναστάτωση έχει προκληθεί και σε κατασκήνωση στα Χανιά αφότου υπήρξαν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό όπως επίσης και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών και εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να κλείσει η κατασκήνωση.

Πάνω από 200 είναι τα παιδιά που φιλοξενεί η κατασκήνωση, με αρκετούς γονείς να έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν εχθές και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί και σε παιδική κατασκήνωση στο Σούνιο, η οποία φιλοξενεί πάνω από 800 παιδιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter