Χάλκινη Κατερίνα Στεφανίδη στη Ντόχα!

Χάλκινη Κατερίνα Στεφανίδη στη Ντόχα!

Ένα παγκόσμιο μετάλλιο πρόσθεσε στην απαράμιλλη συλλογή της η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήδηξε 4μ85 στον τελικό του άλματος επί κοντώ, κατέλαβε την 3η θέση και θα ανεβεί για πολλοστή φορά στο βάθρο μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Η Στεφανίδη με το νούμερο 999 στη φανέλα πέρασε τα 4μ80 και 4μ85 με τη δεύτερη προσπάθεια και πλασαρίστηκε πίσω από τις Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) και Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσίδα, αγωνίζεται ως ανεξάρτητη), οι οποίες έφτασαν μέχρι και στα 4μ90 χωρίς αποτυχημένη απόπειρα στο μητρώο τους. Η Αγγλίδα Χόλι Μπράντσο, η Καναδέζα Αλίσα Νιούμαν και η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκτσον ακολούθησαν το τρίο των αστέρων πάνω από τα 4μ80, αλλά δεν μπόρεσαν να ανεβούν ψηλότερα.

Τόσο η Μόρις όσο και η Σιντόροβα είχαν μόνο επιτυχημένα άλματα μέχρι τα 4μ90. Η Στεφανίδη προσπάθησε να τις νικήσει αφήνοντας δύο προσπάθειες για τα 4μ95 (ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 4μ91), αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει την υπέρβαση και έμεινε τρίτη. Το χαμόγελό της μετά το τέλος της προσπάθειάς της μαρτυρά ότι έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα.

To χρυσό μετάλλιο θα απονεμηθεί αύριο στην 28χρονη Σιντόροβα, η οποία πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4μ95, αφήνοντας δεύτερη τη Μόρις (4μ90). Εάν η Ρωσίδα αποτύγχανε, οι δύο κοπέλες θα συνέχιζαν σε μίνι αγώνα μπαράζ. 

Η 29χρονη Στεφανίδη ήταν 1η στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2017 στο Λονδίνο, ενώ έχει κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού στίβου. Κορωνίδα στην τροπαιοθήκη της είναι το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο, ενώ έχει άλλα τρία χρυσά από Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (δύο ανοιχτού και ένα κλειστού στίβου). Πρόσφατα κέρδισε για 4η φορά στην καριέρα της το διαμάντι της σειράς Diamond League.

H Nικόλ Κυριακοπούλου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αρκέστηκε στη 13η θέση του τελικού, με επίδοση 4μ50. Τα πέρασε με την πρώτη, αλλά δεν μπόρεσε να ανεβεί ψηλότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter