«Χάλκινη» η Εμμανουηλίδου στο Ευρωπαϊκό Κ23 – Ιστορική διάκριση για την Ελλάδα

«Χάλκινη» η Εμμανουηλίδου στο Ευρωπαϊκό Κ23 – Ιστορική διάκριση για την Ελλάδα
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ23 ΜΠΕΡΓΚΕΝ 2025/ 2η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τον πρώτο της μεγάλο στόχο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Μπέργκεν, πέτυχε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα με επίδοση 11.44. Με αυτή την επιτυχία, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση και το 34ο συνολικά στην ιστορία της χώρας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η ταλαντούχα σπρίντερ του Αλέξανδρου Μακεδονίας έγινε η τρίτη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο των 100 μ., μετά τις Κατερίνα Κοκλώνη και Δήμητρα Καρασταμάτη – η τελευταία κατέχει ακόμα το ρεκόρ των αγώνων.

Πρόκειται για το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της Εμμανουηλίδου σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, καθώς είχε κατακτήσει την 3η θέση και στα 200 μ. το 2023, στο Έσπο της Φινλανδίας.

Συνολικά, η Ελλάδα μετρά πλέον 34 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης: 13 χρυσά, 10 ασημένια και 11 χάλκινα.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Αποκαλύφθηκε η εκτός έδρας εμφάνιση για τη σεζόν 2025-26 (Photos)

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ επιστρέφει στους Μπλέιζερς με νέο συμβόλαιο

ΑΕΚ: Παρουσίασε τη νέα ριγέ φανέλα για τη σεζόν 2025/26 (Photos)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η… live μάχη με μία κατσαρίδα που έγινε viral (Video)

 

Documento Newsletter