«Χαλυβουργική και ΣΙΔΕΝΟΡ, δύο δείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας»

«Χαλυβουργική και ΣΙΔΕΝΟΡ, δύο δείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας»

Φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και κρατικής ανυπαρξίας σε Χαλυβουργική και ΣΙΔΕΝΟΡ, καταγγέλλει ο τέως γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την Υπουργική υπογραφή της υποβάθμισης του ΣΕΠΕ και λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από το νέο Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση, τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας καλά κρατούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου Στασινόπουλου, που αντί να προχωρήσουν οι διαδικασίες συλλογικής διαπραγμάτευσης για την υπογραφή ΣΣΕ οδηγούνται οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Η εταιρεία χρησιμοποιεί μεθόδους που θυμίζουν άλλα χρόνια (λοκ άουτ κλπ) για να κάμψει τα αιτήματα και το φρόνημα των εργαζομένων. Στηρίζεται στο ότι τώρα ποιά δεν υπάρχει το φόβητρο των τριμερών συναντήσεων, εκεί που οι εργαζόμενοι, έβρισκαν το δίκιο τους μέσα από την τεκμηριωμένη και αποφασιστική στάση του Υπουργείου σε τέτοια φαινόμενα.

Επόμενο χαρακτηριστικό φαινόμενο, αυτή την φορά απίστευτης αναλγησίας αποτελεί η στάση της ιδιοκτησίας της Χαλυβουργικής, που για μιά φορά ακόμα αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, φεύγοντας η ίδια για καλοκαιρινές διακοπές στην Μύκονο και μάλιστα με την σπάθα της ομαδικής απόλυσης σε βάρος τους. Ελπίζω η αναλγησία αυτή να αντιμετωπιστεί από την μοναδική δύναμη αντίστασης που έμεινε ενεργή ποιά, από την δύναμη της κινητοποίησης των εργαζόμενων.

Εμείς είμαστε μαζί, όπως πάντα και με τους εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ, όπως και πάλι με τους εργαζόμενους της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ και ελπίζω επιτέλους να αφυπνιστεί ο Υπουργός Εργασίας, να θυμηθεί τον τίτλο του Υπουργείου που διοικεί και να μην παίζει άλλο τον ρόλο του τροχονόμου της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter