Χαμένη ταινία του Τζίγκα Βερτόφ προβλήθηκε μετά από 100 χρόνια

Χαμένη ταινία του Τζίγκα Βερτόφ προβλήθηκε μετά από 100 χρόνια

Μια ταινία του Τζίγκα Βερτόφ που πολλοί θεωρούσαν χαμένη για πάντα, βρέθηκε και προβλήθηκε στο πρόσφατο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ.

Στο θέατρο Τουσζίνσκι του Άμστερνταμ έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα μιας ταινίας που είχε γυρίσει το 1921 ο Τζίγκα Βερτόφ και ο περισσότερος κόσμος του κινηματογράφου θεωρούσε ότι είχε χαθεί για πάντα. Πρόκειται για ένα φιλμ που περιέγραφε στιγμιότυπα του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των Μπολσεβίκων και του λευκού αντιεπαναστατικού στρατού.

Όπως προλόγισε ο ο ιστορικός κινηματογράφου Νικολάι Ιζβόλοβ στην προβολή που ήταν sold out «η συγκεκριμένη ταινία του Νταβίντ Αμπέλεβιτς Κάουφμαν (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Βερτόφ) φτιάχτηκε πριν από έναν αιώνα κι αποκαταστάθηκε φέτος. Η «Ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου» όπως είναι ο τίτλος του φιλμ αφορά σε ένα πόλεμο πολύ οδυνηρό και αιματηρό που είναι άγνωστος στον περισσότερο κόσμο».

Πλέον η ταινία του κορυφαίου σοβιετικού δημιουργού αρχίζει να απολαμβάνει την ξεχωριστή της αξία καθώς είναι διαθέσιμη σε όλους. Μάλιστα την ερχόμενη άνοιξη η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στη Μόσχα ενώ θα προβληθεί σε ειδική ενότητα στη Βενετία στη διάρκεια της επόμενης Μόστρα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter