(Χ)αμένοι και οι δυο στη Νέα Σμύρνη

(Χ)αμένοι και οι δυο στη Νέα Σμύρνη

Πανιώνιος και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 για τα πλέι-οφ

Στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Παναθηναϊκός αλληλοεξοντώθηκαν κι έμειναν στο 1-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Σε ένα ματς που όλα ξεκίνησαν στραβά για τους «πράσινους», αφού στο 12’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Ζέκα, ενώ στο μισάωρο έχασαν λόγω τραυματισμού και τον Βιγιαφάνες.

Μόλις στο 2′ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κλωναρίδης έξω από την περιοχή πιάνει το σκαστό σουτ, ο Γιαννιώτης κάνει μια καλή απόκρουση δεδομένου του βαθμού δυσκολίας, ο Βιγιαφάνιες από κοντά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Το ματς πήρε γρήγορο ρυθμό και στο 12’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες! Ο Μασούντ παίρνει με τακουνάκι την μπάλα στην αντεπίθεση, ο Ζέκα τον ανατρέπει εκτός περιοχής και βλέπει σωστά την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του από πολύ νωρίς με 10 παίκτες.

Όμως η ατυχία ξανακτύπησε τους «πράσινους» στο 32’, όταν ο Βιγιαφάνιες, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει κι έτσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον απέσυρε βάζοντας στη θέση του τον Μαρινάκη.

Στο μεταξύ ο Πανιώνιος άρχισε να ελέγχει τον χώρο του κέντρου, όμως δύσκολα μπορούσε να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Μάλιστα στο 31’ ζήτησε πέναλτι, αλλά δεν είχε δίκιο. Ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της “πράσινης” άμυνας, προσπάθησε να ντριπλάρει τον Βλαχοδήμο κι έπεσε, αλλά δεν υπήρξε καμία επαφή.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Παναθηναϊκός, βλέποντας ότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να τους απειλήσουν, άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση και, αφού έχασαν ευκαιρίες, τελικά έφθασαν και στο γκολ, με ποιον άλλον; Τον Μάρκους Μπεργκ.

Πρώτα, στο 36′, ο Εμποκού ξέφυγε από τον Κόρμπο, αλλά η βολίδα που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Γιαννιώτη. Δεν συνέβη το ίδιο στο επόμενο λεπτό (38’). O Μπεργκ από καλή θέση έκανε το δυνατό σουτ, ο Γιαννιώτης έδιωξε, οι αμυντικοί του Πανιωνίου ολιγώρησαν και ήρθε ξανά ο Μπεργκ με νέο δυνατό σουτ να κάνει το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψυχολογικά και προσπάθησαν να κάνουν αμέσως το 0-2, όταν ο Κλωναρίδης βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, αλλά πρόλαβε κι έδιωξε ο Οικονόμου.

Ο Πανιώνιος το μόνο που κατάφερε σε αυτό το διάστημα ήταν ένα πολύ καλό σουτ του Μασούντ με πολλά φάλτσα, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Στο β’ μέρος ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς για να επωφεληθεί από την αριθμητική υπεροχή του και η πίεση στους φιλοξενούμενους καρποφόρησε στο 56’. O Μασούντ έδωσε ωραία στον Μπεν, αυτός με κεφαλιά βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε στο κενό που άφησαν μεταξύ τους οι Κουτρουμπής και Μολέντο και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο μισάωρο και μόνο στο 79’ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση για γκολ, όταν ο Σιώπης από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟ απείλησε τελευταίος στο 94’, όταν ο Κουτρουμπής βρήκε τον Λέτο στο ύψος του πέναλτι, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο διαιτητής κιτρίνισε τους Ρισβάνη, Σιώπη, Κλωναρίδη, Μπεργκ, Μολέδο, Ρέις και έδειξε κόκκινη στον Ζέκα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (70’ Λάμπρου), Μασούντ (95’ Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ (81’ Ταποκό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Μέστο (75’ Ρέις), Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (32’ Μαρινάκης), Εμποκού, Κλωναρίδης(62’ Λέτο), Μπεργκ.

Μετά το ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε: “Ήταν ένα ματς που πριν καν ξεκινήσει είχαμε το απρόοπτο με την αλλεργία του Κουλιμπαλί, είχαμε κόκκινη, είχαμε τραυματισμό. Όπως πήγε το ματς μπορούσαμε να το χάσουμε, μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Ελπίζουμε να μην είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα, γιατί θα έχουμε δυσκολίες”.

Από την πλευρά του, ο Μιλόγεβιτς δήλωσε: “Αυτό που φοβόμουν ήταν -γιατί με τους παίκτες που τιμωρήθηκαν- είχαμε ένα μήνα να βρούμε το ρυθμό. Κάτι αλλάξαμε στο πρώτο ημίχρονο και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο. Τι να κάνουμε, συνεχίζουμε”

*Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού για τον τραυματισμό του Βιγιαφάνιες, κάνει λόγο για βαρύ διάστρεμμα, που σημαίνει ότι μπορει να χάσει όλα τα πλέι οφ!

*Ανθρωποι της Μάιντς βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη για να παρακολουθήσουν τον Βιγιαφάνιες αλλά και τον Καμερουνέζο αμυντικό του Πανιωνίου, Ζερόμ Γκιοατά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter